Wormal napisał(a):

No i się dowiedziałem - kategoria E. Totalnie niezdolny do czynnej służby wojskowej - nawet jak nas Taliby będą atakaa. No i mi pasuje.
|
Z tą kategorią E to bym sie tak nie cieszył... podobno taka kategoria blokuje wykonywanie niektórych zawodów.
A ja mam takie pytanie. Jestem a raczej byłem na V roku studiów. Odroczenie miałem do terminu zakończenia studiów czyli do 30 czerwca 2008. Obecnie mam zamiar bronić pracy mgr jakoś w październiku. No i w momencie obronienia i zakończenia studiów zaczyna sie ten 12-miesięczny okres "gotowości"

Czy biegnie on juz od 30 czerwca? Wydaje mi sie, że raczej pierwsza opcja czyli zakonczenia studiów po obronie. No i idać dalej: mój brat skonczyl stydia 3-;letnie inżynierskie jakies 3 lata temu, psozedł na WKU i odrazu wbili mu rezerwe. Natomiast rok temu dwóm kumplom którzy obornili sie we wrześniu/październiku przysłali bilety na styczeń na 3 misieczne przeszkolenie. To jak to w końcu jest? Iść po skonczeniu studiów na farta ze wbiją rezerwe? czekac te 12miesiecy i wtedy iść? I wogóle ten 12 miesięczny okres zacyzna biec autmoatycznie od czasu skonczenia studiów czy trzeba isc z papierami ze sie skonczyło nauke na WKU?