pan_premier napisał(a):

co wy na to by ograniczyc liczbe zawodnikow do 16 ew 20?
moznaby wtedy zrobic grupy po 4 lub 5 osob, awansowaly by po dwie najlepsze do cwiercfinalu, w cwiercfinalach pojedynki do 2 zwyciestw, w polfinalach i finale do 3?
tak bym to widzial, jak bedzie miedzy 16 a 20, to niektore grupy beda 5 zespolowe.
Granie tego jak ligi odpada, bo jest prawie niemozliwe w sensownym czasie umowic sie z kilkanastoma roznymi osobami na mecze.
i co z czasem? piszcie co kto proponuje wybierze sie demokratycznie
|
Co do ograniczenia zawodników- miałem to zaproponować, uprzedziłeś mnie

Na chwilę obecną wchodzi w grę 20 osób, bowiem mamy już 17 i nie będziemy nikogo usuwać.
Proponuję zrobić cztery pięcioosobowe grupy. W każdej z nich każdy gracz rozegra 4 spotkania, systemem każdy z każdym.
Ze wszystkich grup awansują po dwie osoby, co da nam łącznie ośmiu graczy. Po pierwszej rundzie przyjdzie czas na ćwierfinał, następnie półfinał, mecz o trzecie miejsce i finał.
Jeżeli już rozgrywamy spotkania w systemie play-off, powinniśmy grać po jednej partii. Tak będzie uczciwie względem osób które z grup nie wyszły, i co za tym idzie, turniej nie będzie trwał w nieskończoność.
5 minut min, 10 min maks, 7 optymalnie. Nie wszyscy mają zapewne dużo wolnego czasu, także 30 minutowe pojedynki odpadają, chociaż byłyby teoretycznie najlepsze i równe. I chyba ku temu się będę skłaniał, 15 minut na gracza w spotkaniu. Ewentualnie czas można skrócić proporcjonalnie w następnych etapach turnieju lub zostawić bez zmian, dajmy na to:
GRUPA- 15 minut
1/4 Finału- 10 minut
1/2 Finału - 7 minut
Finał/O 3 msc. - 5 minut
Żadnych słowników, tego trzeba przestrzegać rygorystycznie. Między nami ja sam używam sjp.pl, jednak nie mam zamiaru robić tego podczas turnieju. Wiele ciekawych słów już poznałem, więc spróbuję bez wspomagacza
Wszystkie zasady co do rozgrywania turnieju powinna wyjaśnić ankieta na forum