Cudów się niestety nie spodziewam po tym nowym fmie...
Tryb 3d wygląda jakby wzięli 2 studentów i kazali im to zrobić w tydzień. No kompletna żenada, coś a'la Era Futbolu 2002

Ja wiem że fani fma są po prostu 'tego' i grafika nie jest dla nich ważna, ale bez przesady! Mamy już rok 2008! A tak nawiasem mówiąc to 3d powinno pojawić się już ze 3 lata temu. Ale co mnie znacznie bardziej denerwuje to fakt że FM rozwija się w kierunku jakiś gównianych konferencji prasowych, relacji z mediami, rozmów z zawodnikami (no to ostatnie to jeszcze mogę przeboleć) zamiast w rozwijaniu taktycznych możliwości, które są (moim skromnym zdaniem) 'takie se' - symbolem tego jest ograniczona jak cholera możliwość ustawiania zawodników na boisku. Od kilku lat czekam też na analizy poszczególnych meczów z prawdiwego zdarzenia... i jak tego nie było tak mogę się założyć że w 2009 też nie będzie. Kolejny mankament: realna ocena umiejętności zawodników jest niemal niemożliwa... można się jedynie kierować ocenami (pomijając to że prawie wszyscy dostają takie same...) i innymi suchymi statystykami typu ilość podań wykonanych/celnych itp. W **** często zdarza mi się mieć niemal identycznych zawodników na to samo miejsce w składzie, i za chuja się człowiek nie dowie który naprawdę jest lepszy... A nie możnaby zrobić opcji w stylu 'wgląd w trening' dzięki któremu moglibysmy wydawać różne polecenia rozegrania akcji i oceniać jak radzą sobie np. nasi obrońcy w konkretnych sytuacjach? Albo oglądnąć trening strzelecki interesujących nas napastników czy popatrzeć jak poszczególni zawodnicy biją rzuty wolne? To takie trudne do zrobienia?
Dla mnie CM/FM zatrzymał się w rozwoju w wersji 03/04 i co rok SI wydaje praktycznie to samo z wyłącznie kosmetycznymi zmianami... Już mnie to irytuje powiem szczerze..