Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2008, 19:48
A powiedz mi, darotsok73czy któryś z kibiców Legii miał wczoraj kastet, nóż, kamień czy cokolwiek innego?
Wiesz co mieli?Ochraniacze na zęby + widelec...Widelec.Dlaczego z tych ludzi się chcę na siłę zrobić huliganów- przecież to ludzie którzy kochają swój klub,źle dla nich, że ta miłość nie jest nieodwzajemniona.
Miklas wie, że ludzie jeżdzący na wyjazdy są bardziej charakterni i nie dadzą sobie narzucić nowych porządków(rodem z Anglii), więc dlaczego nie wykorzystać nadarzającej się okazji,- np porozmawiać z kim trzeba -i odpowiednio urządzić kibiców.
Piszesz, że jesteś kibicem z dużym stażem, to pewnie wiesz jak policja potrafi prowokować (nie to nie tylko slogan ale fakt).Korzyści mają z tego prawie wszyscy (oprócz kibiców)Policja - dzielnie walczy z wszechobecny bandytyzmem, Żółwie- dostają premię za udział z niebezpiecznej konfrontacji, Państwo- pokazuje społeczeństwu, że jest państwem prawa i porządku,media- jest o czym pisać, no i Walter, który będzie miał mniej o pare setek ludzi, którzy "psują" mu atmosferę na stadionie.Najlepiej jest zastosować odpowiedzialność zbiorową - jak w podstawówce.... Kij z tym, że osoby, które wczoraj rzuciły te race natychmiast się ulotniły a zostali ludzie, którzy tylko chcieli oglądnąc sobie mecz.
Poczytaj sobie relację, kibiców, to -jak jesteś człowiekiem- zmienisz zdanie.

Tak to ma wyglądać?Chcesz wychowywać dzieci w państwie obłudy?To ma być demokracja?
To jak wygląda praca policji mogliśmy się przekonać np przy wejsciu do restauracji u Wiślaków, gdzie milicja zaczeła pałować niewinnego kolesia z dzieckiem!Chciał byś sie kiedyś znaleźć na ich miejscu?Zaraz mi pewnie odpiszesz, że z takich miejsc trzeba natychmiast uciekać.A jak nie zdążysz?

Relacja z wydarzenia.Polecam poczytać i pózniej udzielać się w tym temacie:
http://www.warszawiak.eu/wydarzenia_...rowokacja.html
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.09.2008 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując