Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2008, 15:42
To zakonczenie meczu to chyba bardziej byl humanitarny gest sedziego, widzacego co sie dzieje ale mniejsza z tym.

Co do tematu to tu sa 2 punkty widzenia.

Pierwszy - wlascicieli/pismakow/ czesci kibicow - to po pierwsze bezpieczenstwo,kultura itp.Ja sie im nie dziwie w sumie, bo im zalezy tylko na kasie i wola kibica ktory przylezie z rodzina, nazre sie i wyjdzie nie powodujac zadnych szkod, tudziez nie bedzie darl ryja-czasami w nie parlamentarny sposob.
Oni wola miec 0 problemow niz wrzacy stadion, fajne oprawy itp ael za to brak kontroli nad tym co sie chocby krzyczy.
Niestety taka jest rzeczywistosc - jak widac kibice w wiekszosci dostosowali sie do zalecen, by nie prowokowac awantur(przynajmniej w 1 lidze) bo mecze na ktorych cos sie dzieje, mozna policzyc na palcach 1 reki.

Druga strona medalu jest taka(tu akurat posluze sie konfliktem na Legii) ze wlasciciel poszedl tam na totalna samowolke
Kare za Wilno nie dostali ci co tam ganiali i obrzucali sie z milicja, tylko ci ktorzy byli na Legii znani z prowadzenia dopingu, przygotowywania opraw itp.
Podobnie kilka dni temu....moze z kilkadziesiat osob cos tam zrobilo a w dupe dostana wszyscy ktorzy tam byli.
Wyobrazcie sobie sytuacje, gdzie po finale pucharu Polski, caly wislacki sektor dostaje zakazy ,dlatego ze kilkanascie osob przeszlo przez kraty - to jest totalny absurd ,niejeden w tym kraju.

Ja zawsze z szacunkiem podchodzilem do tego co sie na Legii dzieje(oczywiscie nie do tych co palili stadion czy po 2 promilach zgrywali kozakow w Wilnie) - dopingu czy opraw(ktore niewiele mnie interesuja ale zawsze fajnie popatrzec), zawsze kazdy mogl im pozazdroscic.
Wyglada na to ze piknik na Legii juz nie zniknie, przynajmniej przez kilka lat a mecze beda wygladac jak we Wronkach:/

Gdzie zgadzam sie ze kibice Legii po prostu w ktoryms momencie przesadzili/przelicytowali - nie spodziewali sie ze iti nie wymieknie w koncu ,do tego nie spodziewali sie ze moga zostac tak wydymani jak to sie stalo.
Po prostu niedocenili wroga.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.09.2008 o godz. 15:51.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując