Temat: Premiership
Wyświetl pojedynczy post
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2008, 13:26
Cytat:
E tam paranoja. Z czasem liga angielska stanie się dla piłki nożnej czymś na wzór NBA dla koszykówki. Najlepsi piłkarze, najlepsza infrastruktura,największe show. Wg mnie całkiem to pozytywne. Wszytko to jest oparte na zasadach wolnorynkowych.
Heh, nie sądzę, to będzie produkt, to będzie show, ale Premiership nie będzie najbardziej prestiżowe, zawsze jest ta Liga Mistrzów, aby stworzyć taki produkt, G-14 musiałoby stworzyć 30 drużynową ligę (G14 + bogate dodatki) i byłoby to ostateczne zwycięstwo tzw. Modern Football, i totalny upadek wartości, współzawodnictwa i szczerze miałbym wy****** na tą ligę, bo piękne to jest to że w tej Lidze Mistrzów teoretycznie może wygrać 14 drużyna z Kazachstanu w tym sezonie, jak w następnym się zepnie wygra liga i później wygra z 30 meczy(znaczy no dobra nie jest to piękne bo jest to iluzoryczne piękne to było jak w latach 98/99 Dynamo Kijów dochodziło do 1/2 finału ligi mistrzów składem opartym na Rebrovie i Shevczence, jak Sparta Praga lądowała sezon za sezonem w II fazie grupowej.

A Premiership nie będzie najlepszą ligą świata bo nie spełni Twoich warunków:
-Najlepsi Piłkarze ( nie zdobędzie ich, takie firmy jak Barca, Man Utd, Bayern, Milan, Juve, Inter, nie posprzedają swoich gwiazd, jeżeli nie będzie kogo kupić w zamian, więc ten trend kiedyś się wyczerpie)
-Największe show (co to za show?, będzie Madonna śpiewała w przerwie?, choć pewnie idziemy w tym kierynku mam nadzieje że piłka nożna nie zostanie zamerykanizowana bo w innym przypadku w 15,30,45,60,75,90 minucie finału Ligi Mistrzów będą reklamy.

A według mnie to całkiem negatywne, gdyż ja na przykład mam dosyć meczów Chelsea - Barcelona lub 5 meczu Chelsea - Liverpool w jednym sezonie. Wolałbym, aby w 1/2 finału Ligi Mistrzów zagrał Olympiakos, Zenit czy ktokolwiek spoza stałego klucza.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując