Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2008, 12:16
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Nie , twoje argumenty to sa argumenty , moje argumenty to slogany i utarte hasła.Taka jest zasada na forum w stosunku do mojej skromnej osoby.
hehe spox K_2, ale czytaj uważnie, napisałem, że czasem Ci się zdarza używać sloganów i utartych haseł, nie napisałem nigdzie, że tak jest zawsze . Druga sprawa, jeśli uważasz, że nie stosuje żadnej argumentacji to wykaż to, ja akurat jestem w stanie przyznać się do błedu, co przynajmniej kilka razy miało miejsce, także duży luzz

Cytat:
W polityce czyny sa najwazniejsze, ale polityka to tez niestety kwestia emocji .Na ogol potencjalny wyborca nie studiuje programów politycznych partii( i w sumie ma racje bo takie programy i kampania wyborcza to stek klamstw sluzacych politykom do wygrania wyborow),tylko kieruje sie tym jaki kandydat budzi w nim emocje.
Trudno się z Tobą nie zgodzić, szczególnie, że program partii typu PO, LSD, PIS i PSL w wymiarze gospodarczym można streścić następująco: odbierzemy Wam kase w podatkach, gdzie się da, zawiniemy wysoką prowizje do kieszeni, a z tego co zostanie coś tam Wam sfinansujemy . No i finansują ZUS, NFZ i większy z roku na rok dług publiczny. Przy okazji wiesz jaki masz już dług , bo przecież ktoś go kiedyś będzie musiał spłacić.

Poza tym to co napisałeś to argument przeciwko d***kracji

Cytat:
Z drugiej strony jest tak samo .
PO i PIS się niczym ze sobą nie różnią, smiejesz się z walki z korupcją, ale czy PO zlikwidowała CBA nie

Cytat:
ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce.
Widzisz, właśnie to co powinno charakteryzować wyborce to nie emocje, a chłodna kalkulacja i logika. Emocjami nie wykarmisz swoich dzieci, nie kupisz sobie nowego auta, emocje nie zagwarantują Ci na starość tanich leków. Życie dostarcza Nam wiele emocji - na przykład nasza Wisła to robi , polityka nie musi mi ich dokładać.

Swego czasu pewien lider AWS co to startował na prezia powiedział, że liczy na elektorat kobiecy bo czuje się przystojny, jaki był taki był nie mnie to oceniać. Jednak kryterium było zabójcze
To tak jakby kupić grajka do Wisły bo jest fajny i ogóle, a nie dlatego, że umie dobrze grać.
Jakby Wisła kierowała się takimi kryteriami to za 2 lata II liga łelkom ewrybody.
Takimi niestety kryteriami kieruje się większość wyborców i efekty widać, jak gra drużyna polityków.
W lidze wałów i niekompetencji w sumie idzie jej nieźle.

pzdr