cpc napisał(a):

K_2 zrozum jedną rzecz, jak mnie się na przykład zdarza pojechać Tuskowi to pisze dlaczego to robie, jak pojade PISowi od socjalistów(dla mnie socjalista to słowo zdecydowanie obraźliwe) to mówię dlaczego tak zrobiłem. Ogólnie zdecydowana większość ludzi na forum właśnie stosuje taką zasadę, zanim wypowiem jakaś tezę to spróbuje ją jakoś udowodnić, przeprowadzić jakieś rozumowanie, najlepiej samodzielne.
To co mnie stary uderza jak czytam Ciebie to powtarzanie, czasem bezmyślne, utartych sloganów, haseł, które można zasłyszeć tu i ówdzie. Nie bronię tutaj PISu, bo zwyczajnie nie przepadam za tym ugrupowaniem politycznym, natomiast jestem w stanie docenić wszystkie pozytywne aspekty działania tej partii. Póki co PIS okazuje się, że ma w sobie więcej liberalizmu gospodarczego(choć ma go bardzo mało) niż "liberalna" PO.
Przemyśl to...
|
Nie , twoje argumenty to sa argumenty , moje argumenty to slogany i utarte hasła.Taka jest zasada na forum w stosunku do mojej skromnej osoby.
W polityce czyny sa najwazniejsze, ale polityka to tez niestety kwestia emocji .Na ogol potencjalny wyborca nie studiuje programów politycznych partii( i w sumie ma racje bo takie programy i kampania wyborcza to stek klamstw sluzacych politykom do wygrania wyborow),tylko kieruje sie tym jaki kandydat budzi w nim emocje. Nie wiem na kogo bede glosowal w nastepnych wyborach ,ale wiem napewno na kogo nie zaglosuje i to bedzie PIS.Walka z ukladem ,korupcja itd (jesli wogole takowa byla

) i reszta obietnic PISu nie ma dla mnie znaczenia bo ja "tych gosci i ich sposobu posrzegania swiata" nie trawie.
Z drugiej strony jest tak samo .Nie chce sie wyzywac na Radiu Maryja i ich sluchaczach ,ale potencjalny RadioMaryjowiec prawdopodnie tez nigdy nie zaglosuje na Tuska,chocby mu Tuska dal kase na lekarstwa ,podwyzszyl emeryture itd. On i tak wybierze PIS .W sumie nei chce sie stawiac jako przeciw-waga dla elektoratu torunskiego ,bo uwazam sie za osobe o wiele bardziej inteligenta i kulturalna ,ale to jest taki przyklad ,ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce.