Cytat:
Mistrzostwa świata siatkarzy w Polsce!
SportoweFakty.pl/ŁW /22:48
PAP
Polska będzie organizatorem mistrzostw świata w siatkówce mężczyzn w 2014 roku! Do takiej informacji dotarły SportoweFakty.pl. W czwartek ma się odbyć konferencja prasowa na której przedstawione zostaną szczegóły.
Finałem wizyty honorowego prezydenta Międzynarodowej Federacji Piłki Siatkowej (FIVB) Rubena Acosty w Polsce ma być podpisanie umowy na organizację mistrzostw świata w siatkówce mężczyzn w 2014 roku - informują SportoweFakty.
W czwartek, 4 września, o godz. 11.00 w warszawskim Hotelu Bristol przy Krakowskim Przedmieściu odbędzie się specjalna konferencja prasowa z udziałem prezydenta Acosty, prezesa zarządu Telewizji Polsat Mirosława Błaszczyka i prezesa Polskiego Związku Piłki Siatkowej Mirosława Przedpełskiego.
Organizatorem poprzednich mistrzostw świata była Japonia, najbliższe - w 2010 roku - odbędą się we Włoszech.
Źródło: onet.pl / SportoweFakty.pl
|
Hmmm... wklejam to tu. Nasuwa mi się tylko jedno, że związane jest to z budowa hali w Czyżynach która w pesymistycznych planach pod koniec 2012 roku ma byc, a podobno myslano jeszcze o MŚ w Koszykowe w 2013?