Cytat:
Amigo, ale co tu jest do rozumienia w kartonikach i racach ?!
W nizszych ligach angielskich nie ma tych calych "opraw" a atmosfera meczu jest nieziemska, pomimo ze pilkarze sie kopia po czolach.
|
Nie, no termin nieziemska to zachowałbym dla ekip z południa Grecja, Serbia, Chorwacja czy Włochy gdzie choćby na 3 lidzę potrafią się wydrzeć, a wszędzie tam Ruch Ultras pełni ważną funkcję. Ja w Ruchu Ultras widzę ideę, sens, i jest to wg mnie coś więcej niż konkurs wycinanek dla przedszkolaków, ale nie mam zamiaru Ci wykładać mojej opinii na ten temat, bo jest to temat o Ekstraklasie, a nie o potrzebie Ruchu Ultras na stadionie i jego wpływu na klub.
Cytat:
|
Wiec bez cisnien, bo chyba kazdy ma prawo do wlasnego zdania.
|
Jasne, tylko zauważ że oni (przynajmniej tak utrzymują) strajkują bo zamknęli ich kolegów od Ultraski.
Oni sobie bez nich życia tam nie wyobrażają, Ty tak. To do czego ma doprowadzić ta dyskusja? Jak na początku już widać że jest bezcelowa? (bo Wasze założenia są różne). Choć oczywiście masz prawo do swojego zdania i możesz wygłosić zdanie ludzi, którzy mają w d.... czy Ultraska na stadionie będzie czy nie. Dla mnie to tyle.
A tak w tym topicu, jestem tylko ciekawy czy Legia wytrzyma w tym strajku? tzn. jasne były już jakieś wyłamania, ale jestem ciekawy czy nie wytworzy się jakaś grupa która się zbuntuje zacznie Ultrasować, dopingować... no zobaczymy... czas pokażę...