Temat: Prawo jazdy
Wyświetl pojedynczy post
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2008, 09:11
Witam. Zdałem 1 września !! (trzecie podejscie) ale udało sie Za pierwszym razem oblał mnie za nie puszczenie pieszego, a za drugim razem bo nie włączyłem kierunkowskazu przy parkowaniu, głupie błedy. Ale teraz udało się Miałem na godzine 14 egzamin ale czekałem aż do 15:50 dopóki wsiadłem w auto.

Moja trasa:
Z Koszykarskiej w Nowohucką w prawo, następnie w prawo w Centralną, potem lewo (cięzki wyjazd, słaba widoczność, podwójna ciągła), następnie w prawo w strone ronda Czyżyńskiego, na rondzie w prawo, nastepnie zawracanie na najblizszym mozliwym miejscu (jest przełączka) potem przez Rondo czyżynskie prosto, nastepnie w prawo w ulice Dąbrowskiej (tu wystepuje małe rondko przy Carrefourze), prosto przez to rondko, potem zawracanie na najbliszym mozliwym miejscu ( przy osiedlu Albertyńskim, zawracanie przy dalszej krawedzi wystepuje droga poprzeczna), nastepnie skręt w prawo w osiedle(chyba Dywizjonów 303, tam gdzie sklep PLUS- minimarket), wyprzedzenie rowerzysty (metr odstepu), tam dostałem polecenie zawracania na trzy, wyjezdzajac z osiedla skręt w lewo, jazda w strone DH Wanda, parkowanie skośne po prawej stronie na osiedlu Albertyńskim, nastepnie prosto i skręt w prawo w ulice Gen. Andersa, zawracanie na przełączce jeszcze przed Rondem Kocmyrzowskim, nastepnie skret w prawo w ulice Broniewskiego (miedzy Kazimierzowskim a Wysokim), nastepnie Rondo Hipokratesa na którym miałem skręcić w lewo (w strone Kalinowego), zawrotka na
najblizszym mozliwym miejscu (uwaga na tramwaje), wracjac na Rondo Hipokratesa kazano mi zawrócić na tym rondzie, nastepnie ta sama zawrotka i znów jazda w kierunku Ronda Hipokratesa (szczerze powedziawszy nigdy w tym miejscu nie widziałem Egzaminu), na rondzie skręt w prawo w ulice Broniewskiego w strone DH Wande, przy Wandzie także w prawo, potem prosto do osiedla Strusia (był korek przed Lidlem) kazano mi zawrócić na najblizszej przełączce (podziekowania dla Pana który puścił mnie w korku na lewy pas) po zawrotce jazda prosto i skręt w prawo przy DH Wanda (miedzy osiedlami Kościuszkowskim a Albertyńskim, jazda prosto do małego rondka przy Carrefourze, na rondku w lewo, nastepnie w prawo wjazd na ulicę Bieńczycką, prosto przez Rondo Czyżyńskie, nastepnie dalej prosto aż do ronda Dywizjów 303 gdzie miałem skrecic w lewo (zajecie drugiego pasa od lewej strony przed wjazdem na rondo), na rondzie skręt w lewo i cały czas prosto Nowohucką aż do Koszykarskiej, mniej wiecej od Sellgrosa do Koszykarksiej jechałem z 15 min (taki korek), tutaj z kolei podziekowania dla młodej Pani w Seicento która puściła mnie na lewy pas (zmieniłem pas dopiero wtedy kiedy egzaminator powiedział że na światłach w lewo), wjazd w Koszykarską bez większych problemów, parkowanie przy ludziach oczekujących na egzamin.

I słowa "Egzamin zaliczam pozytywnie", życze każdemu usłyszeć takie słowa Jedyne miał zastrzezenie, że jak było ograniczenie 50km/h, to nie jechałem to 50 tylko lekko ponad 40km/h (że troszke wolno) ale lepiej wolniej na egzaminie niż szybciej

Słyszałem, że prawko można odebrać do dwóch tygodni w Urzędzie koło Sądu, mam pytanie czy można to jakoś sprawdzić przez internet czy jest już do odebrania

Pozdrawiam Wiślaków i życze powodzenia na egzaminach.
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując