Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 20:47
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Rokita? Nie ma szans.
Lepper kiedys nie mial szans na Sejm,Wicemarszalka czy Wicepremiera... Sedzio,bylbym tu akurat b. ostrozny... Zreszta ja nie pisze z sympatii czy antypatii do Rokity - ja sie zastanawiam,po co facet,ktory deklaruje odejscie od polityki z milosci do zony ROK TEMU,wraca,mimo iz nie zaistnialy ZADNE powody ku temu,by jego comeback odnosil sie do zmiany jego zyciowej sytuacji (troszke pokomplikowalem,ale kumacie). Wiec co ? Tak se po prostu pokomentuje ? W przypadku Rokity - nie wierze...
Poza tym z dzisiejszej perpektywy politycznej jego dzialanie zaczyna miec duzy sens... Uciekl z pola walki podczas wymiany ognia wyborczego miedzy PO a PiS .Rokita to przeciez polityk najbardziej wstrzemiezliwy,jesli chodzi o krytyke PiS,przypominam tym,co maja gorsza pamiec,ze Jasiek Maria popieral symboliczna IV RP,ze wszechmiar krytykujac rozne odcienie III RP. Po pierwszej wojnie PiS z PO oczywiscie dokladal Kaczynskim i czeredce,ale to naturalne - byl wtedy kaprysna zona Donka. Teraz zas dal sie troche wyszumiec Donkowi (pamietajcie,ze najwyzsze notowania rzady maja do roku po powstaniu,pozniej jest pikowanie w dol,przynajmniej w realiach polskich),z drugiej strony Kaczynscy raczej nie przyciagna wiekszej czesci elektoratu ze wzgledu na socjalistyczna wizje gospodarki (bez wchodzenia w szczegoly i przepychanki kto ma jaka bardziej - PO czy PiS).A mysle,ze Rokita znany z niecheci do Tuska znacznie lepiej go spunktuje niz ktokowliek - Janek to przeciez pupilek np. Pani Zoolog... Na placu boju pozostaje Walesa - o tym juz niektorzy pisali,ze Walesa zaczal swoja gre o powrot do polityki,a przeciez nie zainteresuje go nic innego jak prezydentura,poki co pewne srodowiska robia mu darmowa reklame... No i Ziobro - ale ja nie jestem pewien,czy Jarek da mu teraz kandydowac,dla mnie to melodia przyszlosci. Kogos ominalem ? Wlasnie... Rokite,bo wbrew pozorom,realnie oceniajac,Rokita ma naprawde sporo zwolennikow,prezentuje taki wywazony konserwatyzm plus czerpie z pewnego spektrum liberalnych pomyslow na gospodarke garsciami. Jest oczywiscie kostycznie inteligentny,ale i proby zmiany wizerunku ma juz za soba,proby,ktore moze byly...proba przed proba prezydencka ? Pamietacie,ile razy pojawiala sie przez ostatni rok Nelly z ...Jankiem w roznorakich pismach ilustrowanych ? Itd.,itp - ja wcale nie uwazam tego pomyslu za sci-fi - choc oczywiscie to dywagacje...Ciekawe co Wy na to ?
P.S. Celowo nie omawiam kandydatow Lewicy - gdyby nawet jacys byli do omowienia...
You'll never know...