Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2008, 16:14
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Marszałku chyba się trochę zapędziłeś z tym optymizmem.Myślę że gdyby Marcelo był aż tak dobry to jednak wpadłby w łapy jakiegoś lepszego klubu niż Wisła co jednak nie zmienia faktu że powinien okazac się wartosciowym wzmocnieniem.
Jakby był mega talentem,to pewnie trafilby od razu do MU czy tym podobnych. Ale on jest tylko bardzo dobry, z tego widac po statach, więc co za różnica czy zapłacą za niego 3 bańki teraz czy 5 za dwa lata?Żadna,nawet tego nie odczują,ale kożyści o jakich pisałem mają dużo większe.

Co do artykułu z weszlo.com. Nie ma co porównywac tych Hiszpanów z Legi do Marcello. Jak zwykle no name,y z tego portalu upraszczają,starając się wzbudzić sensację.Co do tych Hiszpanów. Raz stare dziady,dwa kiedy oni grali w pierwszych skladach swoich klubów? Trzy,to ,ze Marcello nie jedzie do Szachtara czy innego Spartaka moze zwiazane być z tym, że woli grać w kraju UE. Poza tym kogo Szachtar sprzedał od siebie na zachód, do znaczącego klubu i tam gość wywija jak nasz np Błaszczykowski? jakby nie było Dortmund to duży klub, a Kuba jest tam znaczącą postacią. Także nie każdemu musi odpowiadać wschodni klimat. Jednak Polska a Ukraina i Rosja do życia to dwa różne światy. Kraków- Donieck, nie ma co porównywać. I najważniejsze. Jesli jest dobry,to wie,ze prędzej czy później się wybije. Jesli udało się z Jagielloni wcisnąć do Herthy tego Brazylijczyka, którey grał w Bialymstoku(Rodnei?) rok temu,to co z takim Marcello. Gwoli ścislości ten brazyrjelo już nie jest w Hercie,za slaby był.. Dając ten przykląd chcialem pokazać,ze nasz rynek jest jak każdy inny. Także nie jest prawdą,ze kluby z Portugalii wiecej placą. Porównywalnie co najwyżej,wyjątek stanowią Sporting,Benfica i Porto. Reszta to finansowa bryndza. Ja uważam,ze wybrał Polskę i Wisle,bo mu się to oplacało i tyle. Nie strajmy się być madrzejsi od zawodnika i jego menagera.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.09.2008 o godz. 16:35.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując