|
Senior Member
|

01.09.2008, 09:32
|
Cytat:
Kuba chwali Tottenham
W sparingach przedsezonowych graliśmy i przeciwko Juventusowi i Feyenoordowi, ale to własnie Anglicy wywarli na mnie największe wrażenie - podzielił się z naszym serwisem spostrzeżeniami prawdziwy Wiślak, jakim jest Kuba Błaszczykowski.
Wierzę w chłopaków i warsztat szkoleniowy trenera Skorży - kontynuuje popularny "Błaszczu" i jestem pod wrażeniem tego, jak na tle zawsze silnej Barcelony wypadli gracze Białej Gwiazdy w spotkaniu rewanżowym, ale chyba wszyscy musimy przyznać, iż Wisełka nie ma szczęścia w losowaniach.
Te ostatnie Kuba oglądał wraz ze swymi aktualnymi kolegami z Borussii na zgrupowaniu poprzedzającym mecz żółto - czarnych z Energie Cottbus. Klub, w którym obecnie wystepuje, trafił na włoskie Udinese. Solidny przeciwnik nie ma szans przestraszyć mocnowierzących w sukces podopiecznych Juergena Kloppa.
Wystartowaliśmy w Bundeslidze najlepiej od 7 lat. Tworzymy zgrany kolektyw, gdzie nie ma gwiazd, tylko każdy z piłkarzy solidnie zasuwa przez 90 minut na boisku - argumentuje Kuba.
Oczywiście oglądał on wczorajszą potyczkę derbową z Cracovią. Liczył na wygraną klubu, któremu oddał serce i do którego chciałby wrócić na koniec swojej kariery.
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.
Wszystkich fanów krakowskiej Wisły jeden z najlepszych aktualnie graczy serdecznie przy okazji kazał pozdrowić.
|
źródło: SKWK
|
|