Marszałek napisał(a):

Slaby Sląsk. Jak trzeba być slabym,aby takie leszce jak DyskoPolo mogło narzucić swój, nazwijmy to, styl gry.
Komentator mówił coś,ze zespół z Wrocławia buduje solidną ekipę na przyszłe lata. Wszystko fajnie,ale ja się pytam w ooparciu o kogo? przeciez tam grają starzy ligowi rzemieślnicy. Naprawdę tylko Sotirovic jakaś wartość prezentuje,reszta to poziom niskich rejonów tabeli. Poza tym zauważyłem,że gracze Śląska nie wiedzą jak się ustawić, rzuciły mi się w oczy dwie sytuacje,o zgrozo w obronie, kiedy gracze Śląska stali jeden obok drugiego w odległości pół metra!żeby było śmieszniej tracili piłkę. Nie wiem ale Tarasiewicz musi popracowac nad ustawieniem,bo oni jak dzieci we mgle się zachowywali.
Ciekawym zawodnikem jest ten Sotirovic.
|
Przejaskrawiasz że aż mnie zęby bolą
1. Polonia nie jest taka słaba i pewnie trochę punktów ugra. Do tej pory grali bez napastników (Kosmalski tragedia) ale obudził się Ivanowski. Dobrze zagrał dzisiaj Gajtkowski. Dla mnie Polonia zagrała dzisiejszy mecz dużo lepiej niż przeciwko Wiśle. Kto wie jak dzisiaj zakończyłby się ten mecz gdybyśmy grali na Konwiktorskiej... (Nie mówię co by było gdyby dzisiaj grała Legia a nie Śląsk)
2. W Śląsku gra kilku ciekawych piłkarzy - bracia Gancarczykowie (Marek kontuzjowany), Ostrowski, Sotirović. Nie jest to zespół na puchary ale na środek tabeli. Jak mają siłę a przeciwnik nie gra presingiem to są w stanie grać szybko skrzydłami. Polonia dzisiaj świetnie rozgryzła Śląsk - Zieliński jest po prostu lepszym trenerem od Tarasiewicza.