Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2008, 18:03
Przesadzacie z tym fatum. Słusznie thechris napisał wyżej, brak rozstawienia to efekt straconych szans ze słabszymi rywalami, które teraz bolą: Anderlecht, PAO, Valerenga, Tbilisi.
Klub musi grać systematycznie na europejskim poziomie. Niech to nawet będzie nokautowaniem przeciwników w lidze składem za grube pieniądze. Ale 2-3 lata nabiłoby tyle punktów (przy wsparciu innego polskiego reprezentanta, np. Lecha), że dałoby Polakom stałe miejsce w LM. Szacunek dla władz za zbudowanie silnego zespołu, utrzymującego się na szczycie polskiej (niestety, na europejskim poziomie mizernej) ligi: 6 tytułów w 11 lat, 10x podium, status niepodważalnie najlepszej drużyny w tym okresie. Ale istnieje potrzeba czegoś więcej, przynajmniej ośmiu meczów z najlepszymi w Europie na sezon, nie dwóch na dwa sezony

Los ma za nic historię. Jeśli za rok w losowaniu będzie znów 20 zespołów to znów będziemy mieć dokładnie 5% szans na wylosowanie najmocniejszego, nie mniej i nie więcej. Choć szykuje się reforma rozgrywek i wychodzi na to, że priorytetem jest 1. miejsce w lidze (w co nie wątpię). Jeszcze w tej chwili cel podstawowy to pobicie londyńczyków (również nie wątpię ). Ale później, gdzieś tak od stycznia, wszystkim w głowie powinno świecić zbudowanie silnego składu na przyszłoroczne boje (a to już niestety bardzo wątpliwe, chciałbym się mile zaskoczyć).

Co do starcia z THFC...
Wiem, że rankingi kłamią, ale jednak: Tottenham to w rankingu klubowym obecnie około 16. pozycja w Europie. W 2003 Parma i Lazio były dużo wyżej, w TOP10 - więc traktujmy to jako dobry omen 8)
A tak na poważnie to gigant, machina biznesowa (wejdźcie sobie na ich WWW). Oddalibyśmy pół stadionu za skład Spursów Ale właśnie odeszła legenda Robbie Keane. Poza tym szkoda, że nie ma już słynnego (znanego również w Europie) golkipera Paula Robinsona.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując