GaoFeng napisał(a):

|
w Polsce jest mu blizey do Holandii a zycie w Meksyku jest niebezpieczne a dla takiego starego dziada moze jeszcze za goraco...
|
Takich argumentów "na poziomie" może nie będe komentował...
Cytat:
|
sprawa jest prosta: w naszej reprezentacji graja wciaz gracze ktorzy w przeszlosci zawiedli albo sie nie sprawdzili.
|
Jeszcze przed chwilą myślałem, że Twoim głównym zarzutem wobec niego jest to, że ciągnie kasę na lewo, ale widze, że kieruje Tobą szeroko pojęte dobro polskiej piłki...Chwała Ci za to, ale proponuje sprecyzować, o co w końcu chodzi. Bo raz nazywasz Leo managerem a nie trenerem, który gdzieś, z kimś dorabia na boku, a teraz jednak chodzi Ci o sprawy szkoleniowe.
Cytat:
|
co robia tam Fabianski, Pazdan, Danch, Kokoszka, itp.? czy to jest przyszlosc naszej pilki? moim zdaniem NIE! mamy utalentowanych pilkarzy w Polsce ale na pewno nie sa to ci gracze. jak on juz chce dac mlodzieza szanse to powinien stawiac np. na Plotke, Tralke, itp..
|
Co robią Fabiański i pozostali...
Przypuszczam że to samo co kiedyś robili w niej Matusiak, Dudka, czy Żurawski... Może zatrzymam się chwilę przy dwóch ostatnich...
Darek Dudka kiedyś po meczu z Danią w Poznaniu na 2 lub 3 stronie Przeglądu Sportowego stał tytuł "Całkiem lewy obrońca" odnoszący się oczywiście, bo jakżeby inaczej do Darka właśnie. Kiedy przyszedł Leo zaczął on grać w kadrze na poziomie i przypomnę, że po raz pierwszy defensywnego pomocnika zagrał właśnie u Leo bodaj w meczu z Belgią. W tym momencie mało kto wyobraża sobie nasz środek pola bez Dudki. Warto też dodać że po Borucu i Rogerze został powszechnie uznany za 3 najlepszego naszego gracza na Euro.
Żurawski w kadrze zanim cokolwiek ustrzelił, a może raczej zaczął strzelać regularnie zagrał taką ilość żałosnych spotkań, że nie jestem w stanie tego teraz zliczyć. Na pewno było tego sporo..
I teraz uważaj Gaofeng... Oni też kiedyś dostali swoją szansę, a co do dwóch ostatnich dostali ich nawet kilka i potrzebowali czasu, żeby do czegokolwiek w kadrze dojść.
Ale powiem więcej. Fabiański bez wątpienia jest w 3 najlepszych bramkarzy w Polsce... Można się kłócić ale jakby zrobić jakiś sondaż lub ankietę to myśle że na pewno ponad 50% pytanych osób umiesciłaby go w swojej "top 3". Co do Fabiańskiego i Kuszczaka i ich porównań to być może i ten drugi jest i lepszy (ja osobiście mam takie zdanie) ale jeśli rozbija atmosferę w kadrze (a tego chyba nikt tak naprawdę nie wie) to nie zasługuje na to żeby go powoływać. Podobnie na nie przemawia jego postawa w czasie treningów przed Euro.
Masz zastrzeżenia do Dancha, a ja powiem tylko tyle że był to jeden z najlepszych naszych graczy w czasie ostatnich MŚ U-20, więc na kogo, jak nie na takich zawodników ma stawiać trener i ich sprawdzać.
Co do Kokoszki to miał przed sobą sporą przyszłość ale ostatnie kilka miesięcy raczej go skreślają na jakiś czas i trener zdaje się to widzi, czego przykładem jest brak powołania na najbliższy mecz...
A Pazdan... Nie wiem co on sobą prezentuje bo za mało widziałem go w akcji, ale skoro trener uważa że być może coś w nim jest to należy mu się szansa, tak jak kiedyś należała się Dudce czy Żurawskiemu. Wydaje mi się, że Pazdan żadnej krzywdy naszej reprezentacji jeszcze nie zrobił (żadnej bramki nie zawalił, żadnego meczu nie przegrał...), więc o co chodzi...
Cytat:
|
moim zdaniem TY sie zachowujesz jak babcia sluchajaca "Radio Leo"! wierzysz wszystko co on nam chce sugerowac. Leo wie co on robi, on przeciez doprowadzil Trynidad & Tobago do MS, pochodzi z Holandi...
|
Ja wcale nie jestem jakimś super zwolennikiem Leo... Uważam tylko, że jest wywoływana wokół niego niezdrowa i nie do końca zasłużona nagonka... A co do ostatniego meczu to przypomijmy sobie nie tak jeszcze odegly mecz z Finladnią i co się działo potem. Trenerowi też trzeba dać szansę i ja po prostu nie mam zamiaru skreślać go na starcie tylko wolę poczekać jak się sytuacja rozwinie w eliminacjach.
Cytat:
dziwne tez ze on najczesciej oberwuje mecze Legii Warszawiej. to jest przeciez klub w Polsce gdzie gra najmniej Polakow w podstawowym skladzie! no ale Wwa-Okecie musi miec dobre polaczenie lotniczne do Amsterdamu Schiphol...
|
Cytat:
|
zal mi was, nie widzicie ze on kpi sobie z was wszystkich i ma cala nasza Polske w dupie.
|
I widzisz i powtarzasz to co przeczytałeś wcześniej na jakimś weszlo.com czy innym Fakcie... Zdaje się że właśnie za podobny tekst Leo chce pozwać bodaj Osucha. Brzmiało to zdaje się "Leo ma Polskę w dupie". Czy ktoś oprócz mnie dostrzega jakieś analogie...