Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2008, 13:18
emjot napisał(a):Wyświetl post
Diaz grał prawie cały mecz z kontuzją żeber
jak na tak bolesną kontuzję zagrał moim zdaniem bardzo bardzo dobrze
Kiedy pisałem nie wiedziałem o tej kontuzji. Inna kwestia, że ta kontuzja jakoś nie przeszkodziła mu w oddaniu idiotycznego strzału z ponad trzydziestu metrów. Ja nie neguję tego, że dobrze odbierał piłkę, że nie bał się nią grać, ale po środkowym pomocniku wymaga się myślenia i odpowiedzialności, których często temu piłkarzowi brakuje i co udowodnił kilkukrotnie w tym spotkaniu. Facet miał kilka nieodpowiedzialnych strat i to bardzo psuje całokształt, bo to co piłkarz pokaże na plus jest mniej ważne niż to co było jego obowiązkiem, a z czego się nie wywiązał. To tak jakby zapomnieć o tym, że bramkarz popełnił kilka gaf dlatego, że wyciągnął jeden trudny strzał albo strzelił bramkę. To nie był zły występ Diaza, ale jednak uważam, że na defensywnego pomocnika nadaje się on średnio. Nie ta zwrotność, nie ta odpowiedzialność, brak nawyku gry kontaktowej, błędy w ustawieniu i przesuwaniu- krótko- na innych pozycjach sprawdzi się lepiej, bo tam ma mniej do poprawy w grze.

emjot napisał(a):Wyświetl post
nie zgadzam się że Zieńczuk zagrał dobry mecz
przeciętny
i kompletnie spuchł fizycznie
niestety
Że spuchł to fakt, ale nie zrobił tego przecież naumyślnie . W ofensywie był aktywny w rozegraniu, robił miejsce obydwu Brożkom, to była taka niewidoczna praca jaką często widzimy w jego wydaniu, podobnie gra Boguski. Ale w przeciwieństwie do Boguskiego Zieńczuk miał kilka kluczowych zagrań, kilka razy pokazał się do niebezpiecznych piłek. W defensywie był aktywny, to nie było tylko statystowanie jak w wypadku Łobodzińskiego. Zieńczuk grał w swoim stylu, gdyby tak zaprezentował się z jakimś ligowcem, to faktycznie możnaby mówić o występie słabym/przeciętnym, ale my wczoraj graliśmy z Barceloną. Jak na klasę rywala i swoje możliwości Zieńczuk zaprezentował się dobrze. Nie mówię, że rewelacyjnie, ale jednak dobrze.
Odpowiedz cytując