Wyświetl pojedynczy post
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2008, 08:03
Heban napisał(a):Wyświetl post
...
Ja mam wrażenie że każda kolejna bramka Brożka jest dla "naszego wszechwiedzącego słońca, okna na cywilizowany świat" potężnym policzkiem i im więcej Paweł będzie bramek strzelał tym bardziej stary złośliwiec nie będzie go powoływał (choć słuchając Zamilskiego w Liga Gra można mieć wrażenie że powołanie dostanie). A ewentualny brak w kadrze na Słowenię i San Marino właśnie Brożka, Jelenia ("nie strzelił hat-tricka Ukrainie to jest słaby, powołałem go tylko aby wytrącić wam z ręki argument że nie dałem mu szansy" - chyba się tak musiało pomyśleć naszemu magikowi) Wichniarka, czy Boguskiego to będzie skandal. Takiego Wojtkowiaka czy Bandrowskiego (według mnie na powołanie zasługują) nie powoła bo nie "będzie chciał robić krzywdy Lechowi grającemu w europejskich pucharach". Z Wisły zaś nie powoła nikogo, bo Wisły zwyczajnie pan Beenhakker nie lubi (no za dobra).

Co do kolesiostwa w kadrze. Żurawski ma sobie odpocząć od kadry przynajmniej jakiś czas, Bąk już niby skończył z kadrą, ale powiedział, że "jeśli zajdzie potrzeba, to pomoże". Mi się widzi że to będzie wyglądało tak: po porażce ze Słowenią i remisem, może wybidowanym 1:0 z San Marino, widząc wspaniałą grę duetu Jop-Kokoszka (o nim później) na scenę wróci Bąk ze słowami "zadzwonił do mnie trener Beenhakker i powiedział że ojczyzna mnie potrzebuje, dlatego postanowiłem wrócić do reprezentacji". Zaś co do Żurawskiego, w krótkim czasie po popisach wysuniętego napastnika Zahorskiego, pan Leo stwierdzi że od dawna docierają do niego sygnały, że Żuraw jest we wspaniałej formie i będzie zbawieniem kadry.

Porównanie Kokoszki i Dudki (właściwie stylu odejścia z Wisły). Znalazłem wypowiedź menedżera Dudki: Dudka na pewno nie odejdzie z Wisły prawem Webstera i będzie normalnie transferowanym piłkarzem. Pamiętam też wypowiedź samego Darka już po rozpoczęciu chryi z Kokoszką w stylu: "nie zrobię tego klubowi w którym spędziłem tyle lat, Wisła ma dostać za mnie pieniądze, duże pieniądze". Kokos tylko po swoim pierwzym oświadczeniu, że odchodzi na podstawie Prawa Webstera zaczął gadać jakieś bzdety, że "był, jest i będzie Wiślakiem". Dudka nie zachowywał się jak wazeliniarz i mówił, że chce odejść, ale za godziwe pieniądze. Biorąc pod uwagę, że obaj od jakiegoś czasu mówili , że chcą odejść z Wisły i to, że w owym czasie menedżerem obu był właśnie wypowiadający wojnę Leo, Osuch, to wiadomo kto musiał zrobić tę różnicę...

Kasperczak na selekcjonera!!

Na koniec:
Boruc, Dudka, Majewski napisał(a):
W związku z naszym zachowaniem po meczu towarzyskim z Ukrainą, będąc świadomym swojego nieprofesjonalnego i nieodpowiedzialnego zachowania, chcemy przeprosić sztab szkoleniowy, kolegów z drużyny oraz wszystkie osoby związane z reprezentacją Polski.

Z poważaniem,

Artur Boruc
Dariusz Dudka
Radosław Majewski
Nie wiem czy to w ich stylu, ktoś to chyba za nich napisał...
A i tak zły pan Leo:

wp.pl napisał(a):
Paweł Brożek i Robert Lewandowski zostaną powołani na mecze ze Słowenią (6 września) i San Marino (10 września). W dwóch pierwszych spotkaniach el. MŚ 2010 zabraknie natomiast z pewnością Artura Boruca, Dariusza Dudki i Radosława Majewskiego.

Leo Beenhakker nie zamierza darować kary czarnym bohaterom afery we Lwowie.

Takiego kryzysu w polskiej kadrze nie było od bardzo dawna. Drużyna gra słabo, na dodatek Beenhakker postanowił zawiesić w prawach reprezentanta piłkarzy, którzy mieli być jej siłą w kwalifikacjach MŚ. Z naszych informacji wynika, że selekcjoner swojej decyzji nie zmieni.
Tylko boje się jednego, że tym razem Beenhakker będzie chciał przehandlować Lewandowskiego w ****u...

Bółbóg od siedmiu boleści
Ostatnio edytowane przez thomasson : 25.08.2008 o godz. 12:37.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując