1q2 napisał(a):

Heban - chyba mojego posta z innego tematu pocieto na kawalki wiec moze tu sie uda.
1.Zdecydowanie brak Ci dystansu do 'Benhałera'.Nie jestem jego wyznawca, moge dyskutowac na temat kto za niego itp ale bez kitu , te Twoje wynurzenia sa ciezkie do strawienia ,bo zawieraja same inwektywy + jakies osobiste rozkminy a przydaloby sie troche obiektywizmu.
Jakos wszystkim razem wzietym innym trenerom nie udalo sie awansowac do ME -Dyzmie sie udalo i to z grupy gdzie Portugalia i Serbia, jesli chodzi o grajkow, bije nas na leb i szyje a Belgia i Finlandia(niestety takie sa fakty) to podobny poziom.
2.Co Wisla zyskala przzez 'Benhalera' -coby sprawa byla jasna
- 2.5 mln euro za Dudke. 'Dyzma' nam to zalatwil a gdyby nie on to bysmy sie meczyli z gwiazdorkiem za ktorego nikt nie dalby nawet 20%z tego -2.5 melona euro=prawie 10 mln zlotych to tylko zaluga Dyzmy - malo?
-przynajmniej pol mln euro za Kokoszke - typ podobny do Dudki tylko jeszcze bardziej wredny i to nie jest wina Benhałera ze nie potrafil zachowac minimum przywoitosci.
A Lobo i Matusiaka to nikt nam nie kazal brac, chyba ze Benhaler z siekiera stal przy Bednarzu to wtedy zwracam honor.
|
Mieliśmy lub mamy lepszych defensywnych pomocników lub obrońców od Dudki? Powoływanie Go to była formalność, to tak jakby teraz powołał Brożka, ten strzelił w 2 meczach 2 gole i zgłosiłby się jakiś klub "z zachodu" dając 4 mln €? Była by to zasługa Leo? To ile zyskaliśmy na Dudce zawdzięczamy przede wszystkim jemu samemu. Natomiast eliminacje do euro, a mundialu to jakaś duża różnica? Do Euro jest nawet łatwiej bo więcej drużyn się kwalifikuję. Kiedyś nam się do Euro nie udawało dostać bo grały na nim 4 lub 8 drużyn, a teraz jest ich 16. Natomiast do poprzedniego spieprzone eliminacje Euro to wina Bońka któremu zachciało się zostać trenerem i do tego od razu reprezentacji. Strata była już tak duża, że Janas nie zdołał jej nadrobić, mimo że był dość blisko. Co do Kokoszki to sprawa jest podobna do tej Matusiaka albo nawet Garguły, który zamiast myśleć o grze myśli o transferze. Kokoszka by u nas już w tym sezonie miałby okazję zagrać z 20 spotkań we wszystkich rozgrywkach, a zwracając uwagę, że odchodzi aby grać to w Empoli tyle nie zagra. Sam możesz sobie policzyć ile jest spotkań w Pucharze Ekstraklasy, Pucharze Polski, w lidze by był pierwszym zawodnikiem który wchodzi z ławki, a patrząc na to ile kartek dostaję Cleber i jak kontuzjogenny jest Głowacki "trochę" by pograł, nawet z Barceloną. Jednak skoro sądzisz, że to zawodnik bez talentu i Leo nam pomógł w pozbyciu się go za kwotę i tak przepłaconą, to powiedz mi czy w Empoli na piłkarzach się nie znają? We Włoszech się nie znają na obrońcach? No ale jeżeli tak sądzisz, to może napiszesz mi czy nawet ten cholerny Leo aż tak się nie zna i przede wszystkim Maciej Skorża?
http://pl.youtube.com/watch?v=U4_T6M6fJQk
Napisz jeszcze jakiś "pozytyw" u Leo (Poza jednym meczem w Chorzowie), a na pewno odpiszę.