Ciastek1 napisał(a):

|
niestety winne są trybuny D i E , sa zdecydowanie za szerokie ale jak powstawały projekt znacznie różnił się od dzisiejszego
|
Projekt się różnił, i co? Według wcześniejszego byłby ten sam problem. Problemem jest to, że nasz architekt za punkt odniesienia wziął maszty oświetleniowe, a nie linie boiska.
e napisał(a):

Nic tu nie pomoze rozszerzenie boiska itp.
To samo nic tu do rzeczy nie ma szerokosc D i E ( , jest w sam raz!) bo spokojnie mogli by zrobic tak zeby bylo kilka metrow od murawy.
Komus po prostu zalezy na tym zeby byl jak najdluzszy odstep od murawy do trybun.
Inaczej by nie robili dodatkowo tej fosy. Jakies Barierki podwojne czy o co tam chodzi. 2 (?) rzedzy reklam.
Jakby na sile probowali chwytac sie wszystkiego byle ta odleglosc byla jak najdluzsza.
|
1. Boiska nie tylko nie da się rozszerzyć- jeśli mają się tu odbyć mecze euro, to będzie ono musiało ulec zwężeniu o 4m! (zakładając, że dane o 72m są aktualne)
2. Szerokość D i E nie jest w porządku, bo utrudnia budowę pozostałych trybun w odpowiedniej odległości przy zachowaniu dobrej widoczności dla wszystkich. Ale nie uniemożliwia też przybliżenia C do murawy.
3. Myślę, że nie próbują się na siłę chwytać wszystkiego, żeby ta odległość była najdłuższa, najwyżej próbują tę kuriozalną odległość uzasadnić. Bo nie można się dziwić reklamom- w końcu miejsca na 2 rzędy starczy z zapasem. Fosie też trudno się dziwić- mają ją mieć wszystkie nowe trybuny. Na dwóch już jest.
regan napisał(a):

|
Tylko o jednym musisz pamietac ze te boisko jest strasznie wąskie i krótkie. Wydaje mi sie ze jakby chcieli to o 5 m. w każdą strone mogli by je wydłużyć
|
o czyim boisku mówisz?
Konrad. napisał(a):

rozumiem, że nigdy jeszcze nie byłeś na naszym stadionie?
Ja chodząc na C, na środku trybuny (gdzieś z 30 metrów od lini boiska) nie narzekałem na widoczność. No, może z metr, dwa wyżej by się przydało.
Biorąc, pod uwagę, że nowe C będzie bliżej, i kąt nachylenie będzie znacznie większy, widok będzie zajebisty.
Inna sprawa, że nie wiem, co wam tak bardzo podoba sie w "bliskości" trybun... Zapraszam na A klasę, tam ławeczki są metr od linii, tak że siedząc można piłkarzowi podłożyć nogę. Nie wiedzieć czemu ludzie wolą jednak stać dalej, a wyżej...
|
Przecież skoro ze starej, budowanej 50 lat temu trybuny było jednak coś widac, to z nowej takiej samej też będzie. Odkrywcze. Pytanie czy tego mamy oczekiwać?
Nowe C będzie bliżej? Bliżej czego i o ile? Ja nie widzę takich danych.
Kąt nachylenia będzie znacznie większy? Od czego i o ile? Czy w ogóle patrzysz na te rzuty i jak płaskie są rzędy niższego poziomu?
Wolisz stać dalej i wyżej? Jak 90% ludzi. Rzecz w tym, że lepiej stać "dalej i wyżej" na trybunie, która jest blisko. Bo stać wyżej i dalej na trybunie która jest daleko to średni poziom.