Wyświetl pojedynczy post
Ksawery
Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2008, 13:29
Według mnie bardzo dobrze robią że nie kupują nikogo na obronę. Mamy 2 wyśmienitych stoperów - Clebera i Głowę oraz Diaza który bardzo ładnie radzi sobie na środku obrony i Kowalskiego. Bardzo podobała mi się jego gra we wczorajszym meczu, po co mamy wydawać setki tysięcy ojro na jakiś grajków skoro mamy młodego piłkarza do tego wychowanka, który jeśli będzie dostawał szanse gry w meczach z ligowymi przeciętniakami obok Clebera czy Arka, zdobędzie odpowiednie doświadczenie i obycie na ekstraklasowych boiskach i godnie zastąpi jednego z naszych sztandarowych stoperów.
Co do boków to na prawej zapowiada się ciekawa rywalizacja Baszcza i Singlara który mimo że przyszedł za darmo jako zapchajdziura może zagrozić pozycji Baszczyńskiego. Na lewej króluje teraz Piotrek Brożek ale na tej pozycji mamy oczywiście jeszcze Diaza.
Pomoc - Tu jest największa (jak to mawia Czesiu ) buba... Łobo gra padake, uważam że powinien usiąść na ławie i przemyśleć pewne sprawy a może to go zmotywuje do cięższej pracy. Mimo tego kupowanie kogoś na tą pozycję nie ma za bardzo sensu: może tam grać Boguski, Gołoś (jak się wyleczy) Małecki a także młody Mączyński (tu nie jestem pewien czy to jego nominalna pozycja). Jeśli chcemy kogoś kupić na tą pozycję to najpierw sprzedajmy kilku grajków. Środek to Cantoro, Sobol i Jirsak. Przydałby się jeszcze jakiś ofensywny pomocnik (o Vardze nawet nie wspominam). Lewa to oczywiście Zieniu który nie jest w takiej formie jak w poprzednim sezonie, więc uważam że przydałaby mu się rywalizacja. Teoretycznie może grać na lewej pomocy Piotrek Brożek i nasz boiskowy obieżyświat Diaz ale osobiście chciałbym na tę pozycję transfer.
Atak - Tu niezmiennie Paweł Brożek oraz Boguski (trzeba się zabrać za trening przyjęcia piłki Panie Rafale!) Ale mamy jeszcze Wtorka na którego ogromnie liczę, że wróci do formy. Małeckiego, Kmiecika, Dawidowskiego. I tu tak jak na prawej pomocy, najpierw sprzedajmy/wypożyczmy/rozwiążmy kontrakt (niepotrzebne skreślić) z grajkami którzy są nam niepotrzebni a potem kogoś kupujmy.
Bramka - prawie zapomniałem Pawełek ma czasem niepewne interwencje ale jest dobry. Na Barcy bronił wyśmienicie (oprócz ostatniej bramy którą zawalił) więc jest dobrze.
Także jak dla mnie przydałyby się 2 transfery w lini pomocy. Ofensywny środkowy i lewa strona. Kto miałby to być? Na skauta a tym bardziej dyrektora sportowego nie wyglądam a zdobywanie wiedzy o piłkarzu na Youtubie mija się z celem także nie wypowiadam się w tym temacie.
@ventum - po co wracać do kwesti Kosy czy Paulisty? Co to zmieni?
Odpowiedz cytując