Wyświetl pojedynczy post
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2008, 16:31
Ja przede wszystkim patrzę na przyszłość bo zgadzam się że z tym składem co mamy mistrz Polski jest możliwy( a dla mnie jest to cel numer jeden, aby zachować hegemonię w lidze). Jednak już za rok- odejdzie z podstawowej jedenastki Cantoro i Baszczyński.

Myślałem że Bednarz będzie mądrym dyrektorem i właśnie na te 2 pozycje poszuka wzmocnień w postaci młodych piłkarzy. Tym czasem ściągnął starego Singlara który na prawego obrońcę jest moim zdaniem za wolny a na stopera za niski. To podważa moje zaufanie do Bednarza. Wydawało mi się że wymiana pokoleniowa polega na tym że za 30 latka kupuje się 20 latka albo np 23 latka. Bo taka wymiana kosztuje. Zazwyczaj oznacza przebywanie przez okres roku lub pół roku obu piłkarzy na liście płac, bo trzeba mieć pewność że piłkarz będzie wstanie zastąpić poprzednika. Dlatego im dużej piłkarz jest wstanie związać przyszłość z klubem tym lepiej.

O ile te transfery można było spokojnie odłożyć na następne okienko, to sprowadzenie ofensywnego pomocnika(coś jak Boguski żeby był uniwersalny) wydawało się bardzo celowe(do nowego systemu Skorży wręcz wymarzone). Trzeba było się na tym skupić i ten transfer dopiąć.

Ale jak widać Bednarz nie jest wcale takim dobrym menagerem. Chwytał 17 gąsek na raz i w efekcie żadnego dobrego, perspektywicznego piłkarza nie zakontraktowaliśmy.
Singlar moim zdaniem blokuje drogę do zakupu dobrego prawego obrońcy. A lepszy już w tym wieku nie będzie.

Jest to identyczny ruch jak zakup piłkarzy typu Baretto i Varga, którzy kompletnie nie nadawali się żeby zastąpić Mauro Cantoro. Nie są wystarczająco dobrzy żeby na nich zdecydowanie postawić jako przyszłych piłkarzy pierwszej 11 a dość drodzy w utrzymaniu jak na rezerwowych.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 21.08.2008 o godz. 16:41.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując