Wyświetl pojedynczy post
Gervas
Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2008, 16:02
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Co to za zabawa grać czyjąś taktyką. Ja granie na cudzym "stworzeniu" stawiam na równi z edytorami, scoutami itp. Bezsens.
Moze w to uwierzysz, albo nie, ale tworzac swoja taktyke wzialem pod uwage poprzednia prace kimz'a (mozna powiedziec ze sie na niej niejako wzorowalem) i jej zalozeniach taktycznych modyfikujac ja do mozliwosci mojego zespolu, a ze po paru dniach stworzyl on niemal identyczna do mojej to inna sprawa, moja sie różni ustawieniami obrony, kiedy u kimza ofensywnymi wejsciami zajmuja sie defensywni pomocnicy u mnie robia to obroncy a pomocnicy zajmuja ich miejsce, akcje sa plyniejsze a równowaga zostaje zachowana, ale ogólne załozenie jest to samo.

Wbrew pozorom, polecam studiowanie taktych innych, można wylapac wiele bledów i ciekawych rozwiazan na ktore nigdy bysmy sami nie wpadli, co to za radosc grac i operowac tylko 10 rozwiazaniami taktycznymi jak na wyciagniecie reki mozemy poznac, zastosowac, zmodyfikowac, nauczyc sie 50 innych? czy nie ciekawsza jest to gra? IMHO tworzenie własnej taktyki znając 50 rozwiazan taktycznych jest o niebo ciekawsze niż ograniczanie sie do powtarzania swoich bledów bez mozliwosci rozwoju.

PS. W RL tez mozesz podejrzec taktyki innych trenerow
Ostatnio edytowane przez Gervas : 21.08.2008 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując