Cytat:
Poszukiwania napastnika
Być może to właśnie Jeleń jest napastnikiem, o którym Beenhakker mówił w niedawnym wywiadzie dla "Gazety", zapowiadając, że w eliminacjach do MŚ może pojawić się na tej pozycji całkiem nowy gracz. Spekulacje nie ustają: Tomasz Zahorski, Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń, Paweł Brożek, Łukasz Piszczek. Opcji jest sporo. W poniedziałek okazało się, że urazu doznał w niedzielnym Bundesligi Piszczek. Zamiast niego do Lwowa leci Zahorski z Górnika Zabrze.
Trwa również poszukiwanie następcy Macieja Żurawskiego na pozycji numer dziewięć (za napastnikiem, przed pomocnikami). Roger spisał się na Euro tak, że bez cienia żalu można by zapomnieć o poprzednim kapitanie kadry, ale... w tym sezonie piłkarz Legii gra słabo. Jest nieprzygotowany fizycznie, sił ma nie więcej niż na pół godziny.
Jak nie Roger, to może dowódca Lecha Poznań Rafał Murawski? Na Euro z Chorwacją zagrał słabo, ale może dojrzał, by zrobić krok do przodu i osiągnąć poziom międzynarodowy? A może 22-letni Majewski przekuje w formę sportową złość i zawód, jakim było pominięcie go przy nominacjach na Euro? Tyle że pierwsze dwa mecze w Polonii zagrał przeciętnie.
|
Cytat:
Jeśli Jeleń utrzyma dyspozycję, zagra dobrze - może być napastnikiem na eliminacje.
- W końcu jestem zdrowy i cieszę się, że wracam do kadry. Chcę zagrać tak, by na jednym powołaniu się nie skończyło. Plecy wreszcie nie bolą, a to z tego powodu tak długo nie było mnie w kadrze - powiedział Jeleń, który w kadrze grał 18 razy. Jeśli nie on, to Beenhakker na pewno da szansę (powoła na zgrupowanie przed meczami eliminacyjnymi) Pawłowi Brożkowi, który strzela gole dla Wisły z regularnością karabinu maszynowego.
|
A ten wczorajszy debiutant z Cracovii to był jakis żart? International level powiadają Państwo?