Cytat:
Bednarz totalnie zawalił to okienko. Jak widać można było znaleźć piłkarza jak Stilic który idealnie spełniał nasze potrzeby w pomocy a na 600tys napewno Cupiał by się zgodził. W dodatku Stilic zapewne dużo nie zarabia i odejdzie za sporą kasę.
Jest to skandalem że do drużyny nie przyszedł żaden młody zawodnik. Do drużyny mistrza Polski, kiedy można było zachęcić utalentowanych piłkarzy perspektywą gry w pucharach nie przyszedł nikt istotny!
Kolejna wielka szansa na wzmocnienia inwestycje i uguntowanie pozycji Wisły została zmarnowana.
A wydawało się że będzie to najłatwiejsze okienko. Degradacje klubów, wielu ciekawych piłkarzy do wyciągnięcia(CSKA, Zagłębie). Naprawdę było dużo okazji, ale Bednarz wolał jeździć na wakacje, podczas gdy np. Lech już w Maju uzgodnił wszystkie warunki i siedział piłkarzom na głowie.
Szczerze martwi mnie tylko 1 sprawa. Na ile podpisano umowę z Bednarzem i jaka będzie odprawa.
Moim zdaniem jego czas w Wiśle dobiega końca wraz z końcem Sierpnia. Chyba że ma jakiegoś asa w rękawie.
Nie sądzę żeby Cupiał zupełnie zablokował transfery, szczególnie po sprzedaży Dudki. A pogłoski o zwolnieniu przemawiają za tym że profil piłkarzy jakich przedstawiał notorycznie Bednarz kompletnie nie odpowiadał Cupiałowi. Wątpię żeby tylko pod względem kwoty, ale raczej pod względem wysokości zarobków.
|
wreszcie doczekałem jakiegoś sensownego uzupełnienia poczynań jacka be. nie rozumiem dlaczego wiekrzosc w kółko powtarza ze bednarz nie mial na tranfery pieniedzy.. jesli by jednak posunąć sie krok do przodu po jasna cholere tworzy liste zekomych 17tu graczy skoro wie ze na transfery nie ma pieniedzy (bo przeciez ktos by mu to powiedzial). wynika z tego ze pieniadze na transfery są (przeciez juz płacili 900k za neia). dla mnie sprawa opiera sie na totalna nieudolność bednarza ktory dodatkowo nie bedzie zwolniony poniewaz ma o ile pamietam 3 letnią umowę. jacuś jest bity na 4 łapy i ptrafi zakręcić publicznością przez ładne (ale nic nie wnoszące) gadanie. i tyle. łobodziński to porażka (bedzie grał w wiśle tak długo jak zieńczuk - ktory niestety jest bardzo średnim kopaczem a całość jego oceny zakrzywia udany ostatni sezon, przypomnijcie sobie ze z zieńczuka wczesniej wszyscy sie smiali), niedzielan wydaje sie narazie ze do krakowa przyjechał na piłkarską emeryturę. dostał fajny kontrakt, przyplątała sie kontuzja i do druzyny nic nie wniesie przez nastepne pol roku (obym sie pomyli). diaz - oprócz jirsaka (ktory de facto nigdy gwiadą nie bedzie) to jedyne co jackowi sie udało. proszę wziąść pod uwage jakie warunki do pracy ma bednarz a jakie mają pozostali dyrektorzy (legia i lech sa w podobnej sytuacji) . bednarz nigdzie sie nie pofatygowal, nie znalazł nikogo kto spełniał by warunki i wymagania przedstawione przez klub. jednym słowem nie sprawdził sie w obecnej sytuacji (dla mnie to jest analogia z wystepem naszej reprezentacji na ME - ten wariant sie nie sprawdzil, benhauer powinien sladem engela i janasa reprezentacje opuścic/widzimy co repra gra obecnie -- tak samo z końcem sierpnia powinno wydażyć sie z jackiem, ale czy sie wydaży..).