Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2008, 15:36
Polskie druzyny(mowie o reprezentacjach) nie maja mentalnosci zwyciescow. I to jest problem. Nie potrafimy stanac na wysokosci zadania i zadac ostatniego decydujacego ciosu. Dlatego w najlepszym razie jestesmy wiceMISTRZEM. A z ta obrona w meczu pilkarzy recznych to byl dramat. Ale jeszcze wiekszy dramta to zupelny brak rozwiazan ofensywnych. Schemat akcji z meczu: podania, podanie, podanie i rzut. Z pola. To w takiej formie jakiej byl bramkarz tpowstaje oczywisty mlyn na wode. Jezeli wiemy ze przeciwnik broni na wysunietych rozegraniach to warianty z kolowym i skrzydlami wbiegajacymi musza byc na porzadku dziennym. Rzuty z dystansu sa dobre jezeli obrona gra plasko. Poza tym wystarczy, ze Bielecki nie gra czy tez nie rzuca i juz mamy kaszane. Dla mnie to duuuuze rozczarowanie.Bo szansa byla taka jak nigdy.

Zreszta ja sie zastanaiwam nad takimi paradoksami jak kajakarze gorscy. Gory sa, rzeki sa, w kajkarstwie medal zdobywa ziomek z Togo.Ziomek z Afryki! Wiem, wiem...On trenuje we Francji.Wiec moze i my potrenujmy we Francji jak nie mozemy u siebie? Popatrzcie na plywanie. Amerykanie zdominowali ten sport zupelnie. A skoki do wody z wiezy tudziez z trampoliny? Ilu w Polsce ludzi sobie lamie karki i staje sie kalekami bo skacze do wody? Moze by tak ktos wykorzystal w koncu ich potencjal? ;-)
A mowiac powaznie: ten caly sport polski to kupa zgnilizny.Te wszytskie zwiazki kierowane przez pokomunistyczne kreatury (vi de: szermierka, kolarstwo, boks,zapasy) doprowadzaj do zupelnego upadku dyscyplin.Zeby w kraju gdzie jest 40 mln ludzi i mordobicie jest zabwa ogolnonarodowa w weekend nie znalesc 3ech porzadnych bokserow? 2 zapasnikow? Ani jednego judoki? W lucznictwie i strzelnictywie zadnego sukcesu? Ludzie...A kase z budzetu biora pelnymi garsciami.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 20.08.2008 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując