|
flamengista
Zgadzam się z tym że Legia ma silnych piłkarzy jak na naszą ligę, pisałem już to wcześniej. Ale nie mogę sie zgodzić że ma znacznie silniejszą kadrę od Wisły, szerszą na pewno tylko że u nich ilość nie przechodzi w jakość. Można sznureczkiem wymienić kilka nazwisk jak uczynił to jova ale gdyby zadać sobie pytanie, który z tych piłkarzy będąc w formie miałby miejsce w 11 Wisły to chyba poza Rogerem, ewentualnie Muchą nasze liczenie by się zakończyło. Pisanie o ich piłkarzach wybitni (nawet jak na naszą ligę) uważam za mocne nadużycie bo skoro Szala jest wybitny to jak nazwać Głowe...skoro Vuko jest wybitny jak nazwać Sobola a jak Brożka skoro Chinyama też jest wybitny...
Pewnie że gdyby na ławce mieli Skorże, Michniewicza, Kasperczaka czy nawet Franka Smude to byliby duużo mocniejsi niż są obecnie...no ale w naszym interesie jest coby Urban dalej uczył się trenerskiego fachu u nich. Z drugiej strony ma facet trochę pecha bo trafił na wyjątkowo nie sprzyjający Legii okres na początku swojej kariery, pewnie lepiej by mu się przysłużyła jakaś względnie spokojna posada np. w Zabrzu.
Skończmy już ten temat, dla mnie fakty są takie że w kadrze Legii jest może 4 max 5 piłkarzy którzy mogliby sie okazać dla nas jakimś tam wzmocnieniem (bardziej zmiennicy z wyjątkiem Rogera) a to zbyt mało żeby uznać ją za znacznie silniejszą od naszej (moim zdaniem przynajmniej).
The Apostasy
|