Wyświetl pojedynczy post
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2008, 09:11
regan napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak... chciałbym zeby te 3D z CM wrzucili do Fm bo naprawde mecze w Fm to wielki minus...
Teraz mam pytanie: Czy w tej grze (FM) liczy sie wzrost? bo bramkarz mając dobre atrybuty jest takze rekomendowany przez scuta a gosc ma 173 cm... Dziwne troche. Bramkarz niby dobry a 173 cm
Scoutami się nie sugeruj. Oni czasem dziwnie sugerują. Z resztą z tego co pamiętam oni rekomendują tak jak by patrząc na Twój klub. Jak masz bardzo słabego bramkarza i nie masz zmiennika, to jak przescoutujesz bramkarza słabego to on dostanie 5 gwiazdek, choć cienias, bo akurat masz zapotrzebowania na tę pozycję.

Wzrost jest ważny, ale o wiele ważniejsza skoczność. Ostatnio się na tym przejechałem. Kupiłem kolesia do ataku ponad 190 cm wzrostu (gra głową 15) ale skoczność 10. Przegrywa większość pojedynków nawet z obrońcami po 170 parę cm ale ze skocznością powyżej 15.
Choć aż tak małemu bramkarzowi to ja bym nie ufał, chyba, że ma fizyczne statystyki bardzo dobre.

A w ogóle to z tymi główkami jest coś powalone w tej grze. Kiedyś w jednej grze miałem takiego kolesia N'Jock (czy coś w tym stylu) i miał ponad 200 cm wzrostu ponad 100 kg wagi i 20 w statystykach gra głową, skoczność, siła i coś tam jeszcze z mentalnych i psychicznych, a technicznie był cienias. Ale średnie na sezon, bramki i asysty (po zgraniu głową) robił jak nikt. Często było tak, że cały mój zepsół dostaje baty i mają oceny po 5-6, a N'Jock ma 10 i gracz meczu bo wygrał 20/20 główek (choć nic z nich nie wynikało). Często miał staty 195/200 w główkach po klikunastu meczach. No i miał bonus: często kontuzjował przeciwników i był komenatrz "N'Jock naskoczył mu na plecy" Dlatego polecam takich bydlaków do ataku
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując