Wyświetl pojedynczy post
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2008, 21:38
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
To tylko przypuszczenia. Nie znam żadnych umów. Odgrzebałem tylko dane o które nikt nie mógł się doprosić przez 124 strony tego tematu. bo już nie mogłem czytać wypocin jakichś zjadających-wszystkie-rozumy-finansistów-arcymagów.
Bankrutem się jest, jak się traci zdolność do spłaty zobowiązań. Pozostałe zobowiązania spłacamy a to...
Może jednym zapisem zostać skonwertowane na kapitał zakładowy i problem znika w sekundę. Tylko ciężko to potem odwrócić, więc poniekąd rozumiem, że BC trzyma to tak jak jest.
No właśnie czyli nie ma żadnego długu którego trzeba by było spłacać. Po prostu Cupiał nie ma ochoty dokładać więcej niż 1,5 mln Euro które wrzuca za reklamę. Pokazałem parę tygodni temu że przy takich rozchodach oznacza to że na transfery są jakieś grosze i że transfer Dudki poszedł na domknięcie budżetu. I że pewnie jakaś kasa jest ale nie ma jej dużo, a Cupiałowi najwidoczniej nie spodobały się plany jej wydania.

Nie dziwię się takiej polityce z 2 powodów:
1 jest duża szansa na mistrzostwo
2 jest przebudowa stadionu
3 jest mała szansa nawet na awans do grupy Uefa, którą świadomie niwelujemy do minimum

Budżet jest zamknięty itp... Zależy nam w sumie tylko na mistrzostwie Polski które może da się może zdobyć więc po co Cupiał ma wydawać niepotrzebnie więcej?

Dlatego dziwię się Bednarzowi. Znał finanse klubu. Dlaczego nie szukał piłkarzy nieznanych, młodych, co by za dużo nie chcieli zarabiać. Dlaczego nie zaproponował takim kontraktów na rok? Albo np. wypożyczenie na rok z kwotą transferową?

Bednarz mało zrobił i taka jest prawda.
Może gdyby jeszcze wszedł sponsor na koszulki dał 2-3 mln Euro na sezon to by właśnie była kasa na trasnfery. Ale nie wszedł i trasnferów ni ma. Klamka.
Ale jestem niemal pewien że 1 mln Euro był i można było go zainwestować w młodych graczy.

Dlatego uważam że Bednarz zawalił i nie wiem czy ma coś jeszcze ciekawego do zaoferowania. Za Jirsaka też dobrej ceny nie zaoferował. Choćby 600tys Euro by było dobre bo jakości drużynie to większej niż Stilic nie daje, a nawet mniej wpływa na naszą grę.

Nie chce mi się powtarzać że jak zbudujemy stadion, będzie sponsor i będą lepsze czasy(będzie nas stać na ryzyko i walkę w pucharach i zatrzymanie najlepszych graczy) bo w to specjalnie nie wierzę...
Nasze zadanie to pilnować żeby to skąpstwo nie przerodziło się w kolejną klęskę i 8 miejsce. Bo właśnie balansujemy na takiej krawędzi. Może być mistrz a może być klapa. Podobnie jak Legia i Lech.
W tym okienku niestety zwyciężyła polityka RN i Cupiała nad żywiołem i dobrymi intencjami kibiców.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 19.08.2008 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując