Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2008, 14:35
Nie stoje na stanowisku, ze Socha to kiepski fachowiec, ale umowmy sie - ciezko posadzac pana Edka o jakies spektakularne sukcesy na przestrzeni kilku minionych lat. Uprzedzam, ze zdaje sobie sprawe, iz sprowadzanie do Odry reprezentantow, z wielu wzgledow jest niemozliwe. Mam na mysli zawodnikow, ktorzy po danym okresie gry w Odrze, wybili sie gdzies wyzej i stanowili mocne punkty w swoich przyszlych silniejszych klubach. Jesli sie myle, smialo mozecie mnie poprawic, ale zdaje sie ze zawodnikiem, ktory spod jego skrzydel zaszedl najdalej jest Mariusz Pawelek, bowiem jest podstawowym bramkarzem mistrza Polski, a takze zdarzylo mu sie kilka razy liznac kadry narodowej.

Sytuacja przypomina mi ta, z okresu kiedy Kaspra zastepowal Liczka. Wowczas twierdzono, ze siedem porazek z rzedu jakie zanotowal pod jego wodza Gornik, bylo konsekwencja slabosci zespolu, a nie trenera.
Teraz jesli zamiana Bednarz na Soche, rzeczywiscie ma dojsc do skutku, niebawem uslyszymy pewnie podobne rokowania, tzn. ze praca w Wisle niesie za soba wieksze mozliwosci niz w Gorniku (zwlaszcza tym dawnym - zadluzonym) i pan Socha bedzie mogl w pelni ujawnic swoje mozliwosci, czyli identycznie jak swego czasu mial to zrobic Licka...

Ja to odczytuje tak. Bednarz to czlowiek, ktory moze i ma/mial niezle pomysly na dobre transfery, z tym zastrzezeniem, ze chodzi o transfery gotowkowe tak jak odbywa sie to np. w Legii czy w Lechu. Natomiast raczej nie mial alternatywnych rozwiazan w postaci dobrych darmowcow, czy tez utalentowanej mlodziezy.
A widomo, ze Cupial lubi szukac cudotworcow. Trenera, ktory w poprzednim sezonie osiagnal wyniki przekraczajace najsmielsze oczekiwania, juz znalazl. Teraz czas na dyr.sportowego.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 19.08.2008 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując