Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2008, 21:32
Cytat:
W dupkach się poprzewracało i tyle. Za 700 tys. E to można z Sevilli B wyjąć grajka sprawdzonego pod względem predyspozycji do uprawiania zawodu pilkarza, wyszkolonego w cywilizacowanym piłkarsko kraju, sprawdzonego przez 20 scautów, przebadanego 15 razy.
Nie wiem skąd się wzięło takie przekonanie, że tak sobie łatwo można pojechać do Hiszpanii i wyjąć dobrego grajka z grosze. Żaden normalny klub z Hiszpanii nie będzie nam sprzedawał dobrych zawodników bo po co ? Nie lepiej sobie wypożyczyć grajka do drugiej ligi i zgarnąć jeszcze większa kasę jeśli się tam sprawdzi, albo wziąć go z powrotem w przypadku kiedy dojrzał piłkarsko i będzie potrzebny ?
Przykład polityki Legii pokazuję wiele że nikt tam nie wypuszcza dobrych grajków, a takiego Descarge, Aruabarene oddają bez żalu bo wiedzą że nic z nich nie będzie. Gdyby naprawde potrafili grać to nie pchali by się tu do Polski bo mieli by oferty z innych klubów hszpańskich, może niższego szczebla.

Nie mając kasy to można robić z siebie debili tak jak teraz nasi działacze. Potem jak ktoś zada pytani dlaczego nie kupiliście nikogo pada odpowiedź:
Na Bałkanach drodzy w Polsce drodzy, piłkarze słysząc nazwę Wisła się cenią itp.
Ja już nie wiem gdzie my mamy szukać tych grajków żeby byli tani i adekwatni do ceny. Na Madagaskarze, w Nowej Zelandii ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.08.2008 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując