Wyświetl pojedynczy post
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2008, 16:56
Mamy 7 medali... Teoretycznie można by powiedzieć że już poszło nam lepiej niż w Atenach bo wtedy był układ medali 3-1-5, a teraz mamy 3-3-1, czyli większą wartość w klasyfikacji prezentują te medale zdobyte obecnie nawet w takiej ilości jaka jest.

Ale pozostało jeszcze 6 dni igrzysk więc zastanawiając się ile i w czym jeszcze ewentualnie możemy powalczyć, żeby tych medali było co najmniej tyle ile przed czterema laty sprawdziłem jakie szanse medalowe nam pozostały.

Łukasz Maszczyk (boks) jeśli wygra jutrzejszą walkę wejdzie już do strefy medalowej i wszystko przed nim. Co prawda mam złe wspomnienia związane z boksem z Aten, ale oby tym razem było inaczej.

Kajakarstwo... Nie znam się na tym za bardzo ale patrząc po nazwiskach i po tym co było w telewizji dziś mówione jest kilka realnych szans medalowych. Kilku zawodników zdobywało już najwyższe laury więc trzeba w nich wierzyć, szczególnie że już kilka osad (nie wiem czy tutaj tez używa się tego określenia, jak w wioślarstwie) ma miejsce w finałach.

Kamila Skolimowska - finał pojutrze, różnie jej się wiedzie ostatnimi laty ale stać ją na to żeby wywalczyć tutaj medal, co prawda walczy z chorobą, ale wierzyć mozna.

Zofia Klepacka - na początku było kiepsko, ale radzi sobie coraz lepiej i biorąc pod uwagę że ostatni wyścig jest punktowany podwojnie wciąż ma realne szanse na medal. Finał zawodów 20.08

Anna Jesień - mimo że w swoim biegu półfinałowym zajęła 3 miejsce to należy to ścisłej światowej czołówki i można liczyć na medal, ale chyba byłaby to niespodzianka. Finał pojutrze, tj. 20.08

Mateusz Kusznierewicz i Dominik Życki - powiem szczerze na tych panów bardzo liczę, Kusznierewicz nie raz pokazywał że potrafi walczyć i co ważne wciąż są w czołówce zawodów (na dzień dzisiejszy czwarte miejsce), finał ich konkurencji 21.08

Maja Włoszczowska - to byłaby niespodzianka, ale jest to zawodniczka utytułowana, więc jest w stanie powalczyć z każdym na trasie, jej konkurencja 22.08

Po tym co dziś widziałem... Napisze także że szanse medalowe mają polskie drużyny siatkarze i piłkarze ręczni. Tylko żeby nie przepadli w przedbiegach na ćwierćfinale, na pewno stać ich na spokojny awans do półfinałów. Zarówno jednych jak i drugich.
Odpowiedz cytując