|
Jak na moje ślepe oko to po 10 kolejkach Wisła i Lech odskoczą od reszty ligi na taką odległość że głowa mała. No bo z kim tu rywalizować? Legia gra fatalnie, Bełchatów? No bez żartów. Górnik Zabrze? Może i coś namieszają ale i tak miejsce 6 to max ich możliwości. Arka? Podobnie jak Górnik...jest Wisła, Lech i długo długo nic. Lech już raz głupio stracił punkty, nam się udało tego uniknąć przez cały zeszły sezon. Mam nadzieję że utrzymamy tą tendencję a wtedy będę spokojny o MP, gdyż mamy jeden niepodważalny atut w stosunku do Poznaniaków...Maćka Skorżę.
6-0 ze Szwajcarami Lecha szczególnie mnie nie zmartwiło w kontekście naszej rywalizacji z kuchenkorzem, od początku pisałem że są dla mnie faworytami tej rywalizacji co potwierdzili z przytupem. Szwajcarów nie ma się co bać, tym bardziej jeśli wchodzą do UEFA przez Intertoto.
A my robimy swoje. Bez fajerwerków, cudowania, dokładnie tak jak w zeszłym sezonie, finisz będzie równie piękny choć pewnie już nie tak zdecydowanie na naszą korzyść.
The Apostasy
|