Wyświetl pojedynczy post
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2008, 15:04
Mityczna Rada Nadzorcza źródłem wszelkiego zła. Wróg został zlokalizowany!

Jak by Miłościwie nam Panujący Nadprezes chciał dać kasę, to by ją dał. Skoro nie daje, to znaczy, że nie chce jej dać.

A RN ma tu tyle do powiedzenia co sprzątaczka, prezes Wilczek, sekretarka, dyrektor Bednarz, czy każdy inny pionek bez jakiejkolwiek mocy decyzyjnej.

Jest jeden człowiek, który (być może) jest w stanie przekonać Bogusia do inwestycji. Jest nim trener Skorża, który dysponuje w ręku niepodważalnymi atutami jakimi są naprawdę świetne wyniki drużyny, zwłaszcza, że każdy widział jak wyglądał sezon 2006/2007 i jaki progres od tamtej pory poczynili chłopcy pod okiem pana Maćka.

Nie wiemy jak wyglądają wiślackie gierki zakulisowe na dworze Nadprezesa, kto jest obecnie w łaskach, a kto wręcz przeciwnie, więc nie wiemy jaki jest powód całkowitego braku inwestycji w tym oknie transferowym.

Ja wiem, że po meczu z Beitarem na miejscu Skorży uprzejmym, acz bardzo zdecydowanym głosem upomniałbym się u Nadprezesa choćby o dwa sensowne gotówkowe transfery.

Może pan Maciej tak zrobił, a może nie. Jeśli tak, ciekawe, czemu jego apel pozostał bez echa. Jeśli nie, to ciekawe czego się obawiał.

Dopóki wyniki go bronią, ma jakiś wpływ na politykę Klubu. Stanowczo zbyt mały moim zdaniem.

* * *

Inna kwestia to ta, że Klub zrobił wszystko co możliwe, by nie doznać osłabień. Dudka i ten *****iel Kokoszka byli po prostu nie do uratowania, Paulista też.

No i transfery tandemu Bednarz-Skorża. Szału nie ma. Niedzielan dopiero próbuje dojść do siebie, Łobo aklimatyzuje się powoli, Jirsak ma przebłyski świetnej gry, ale wnosi do zespołu zbyt mało jak na bardzo drogiego (jak na wiślackie warunki) piłkarza. Matusiak - bardzo kosztowny niewypał. Bardzo pozytywnie zaskakuje Junior Diaz - prawdopodobnie najtańszy w tym gronie.

Może być też tak, że Nadprezes nie ma zaufania do pomysłów transferowych obecnego pionu sportowego.

I trzeba uczciwie przyznać, że są ku temu pewne powody.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując