|
I ja zgadzam się z Sensejem, że znaczenie rankingu krajowego spadnie. Ja opisując nowy system rozgrywek na stronie 2 troche inaczej choć to samo opisałem. Sensej wymienia przedział miejsc ja wskazałem miejsca kluczowe, których zajęcie coś zmienia.
Takimi miejscami są w kolejności:
18
21
27
34
Jeśli zajmiemy 27 miejsce rozpoczynać będziemy rozgrywki tak jak Sensej to opisał. By jednak rozpoczynać od innyh rund musimy wznieść się do kolejnego miejsca kluczowego czylido 21 - a to to dla nas baaaardzo długa droga. Jeśli więc Polska będzie zawsze zajmowała miejsca pomiędzy 22 a 27 to faktycznie ranking krajowy będzie miał znaczenie minimalne. Można by powiedzieć nawet żadne gdyby nie to, że trzecią jego 33% się wlicza do rankingu klubowego...
Jeśli więc ranking klubowy zaczyna być taki wazny to ja ubolewam nad tym bardzo. Bo w tym rankngu mamy 4 drużyny tak nisko że opisując ich miejsce można napisać:
Legia Warszawa i Groclin zajmują ex aequo 11 miejsce od końca
AmicoLech 18 miejsce od końca
Wisła 35 miejsce od końca
To właśnie dlatego nie pisze nic o rankngu klubowym bo awans z miejsca 35 od końca na miejsce 45 od końca nic nie zmienia np jeśli chodzi o rozstawienie WIsły w I rundzie PUEFA...
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 15.08.2008 o godz. 15:11.
|