Cytat:
|
Po ataku Rosji na Gruzję reakcja McCaina była natychmiastowa - propozycja wykluczenia Rosji z G8
|
Jak widziałem pierwsze oświadczenia McCaina po wybuchu wojny , to mi szczena opadała . Czytał coś z małej karteczki , przygarbiony , zagłuszany przez otoczenie , mając w tle chyba jakiś fragment samolotu .
McCain nie potrafi się sprzedać a niestety lub stety , to jest absolutnie konieczny warunek aby zostać prezydentem U.S.A .
Oczywiście nie śledzę dokładnie jego poczynań , więc później może miał jakieś bardziej sugestywne wystąpienia na ten temat etc. Wypowiada się tylko odnośnie tych ,,akcji" w których miałem okazję go oglądać .
Odnośnie wyborów U.S.A zawsze fajną ciekawostką na którą raczej nie można natknąć się w mediach są kandydaci tzw. partii trzecich .
http://en.wikipedia.org/wiki/Third_party_(United_States)_presidential_candidate s,_2008
Cytat:
|
Co to za wojna, gdzie ginie 175 osób.
|
Tutaj chodzi o straty po stronie gruzińskiej . Co nie znaczy ,znaczy że należy poważnie traktować propagandę rosyjską mówiącą o 2 tys zabitych osetyjskich cywilach .