ToTylkoJa napisał:
Cytat:
|
ale ja mam w rodzinie wujka, który zajmował się wysyłką mięsa do Rosji. I teraz jego firma upada, bo nie ma gdzie wysyłać. Oczywiście, że kto ma układy u bardzo wysokich osobistości, to wyśle wszystko. Ale co z bardziej zwykłymi ludźmi, którym wcześniej szło jak po maśle, a po embargo nie wiedza co zrobić?
|
Według Ciebie to winę za to kto ponosi, że jest embargo ? Poprzedni rząd ? Jak Putin i spółka przykręcą kurek z gazem bo uznają, że Polska nie je im z ręki to wina będzie (była, za rządów Olszewskiego przykręcili) Polski ? Kiedy Olszewski chciał nas uniezależnić od dostaw gazu i ropy poprzez kierunek z Norwegią to paparuchy przykręciły kurek i co w/g Ciebie ? Zły Olszewski, bo zdenerwował Putinka ? Bo chciał dobrze dla Polski, a paparuchom nie podoba się zbytnio "dobrze dla Polski" . To co proponujesz dla Polski takim mysleniem to rodzaj państwa wasalnego , nie wolnego. Takie myślenie zaszczepili w cześci Polaków komuniści, którzy sprawowali tutaj władzę z tego samego nadania czyli z Moskwy.
Mamy siedzieć cicho bo zdenerwuje się najpierw car, potem towarzysz Lenin, Stalin, Breżniew, a teraz KGB-owiec Putin.
To co dalej jesteśmy w strefie wpływu Moskali. Bo Ty takim mysleniem zgadzasz się na ponowne założenie Polsce chomonta.
Pretensje to miej do tych co głosowali na komuchów i wybierali Kwaśniewskiego na prezia. A nie na tych co robili (Olszewski czy rząd Kaczyńskiego) wszystko aby Polskę uniezależnić od dostaw surowców z jednego omawianego właśnie kierunku. To sldowska banda torpedowała wszelkie próby energetycznego bezzpieczeństwa Polski . I podpisywaa umowy wieloletnmie korzystne tylko dla ZSRR czy Rosji. A teraz proponujesz niezwasalizowanym umysłowo Polakom, żeby mnie działali na korzysć państwa Polskiego i tym samym swojego bo to się nie podoba wieloletnim ciemiężycielom Polski ?
A weź się póknij w łeb !