Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2008, 11:46
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
historia historią. Patrzę na teraźniejszość i przyszłość. Wiesz jakie szkody zrobiło 'głupie' embargo na polskie mięso?(a to tylko jedna z 'x' możliwości dokopania nam przez Rosję) Słucham, wykaż się

A po drugie jak wyobrażasz sobie Polskę bez Rosji. USA nam pomoże? UE? Zachód szybko się z Ruskimi dogada, tak jaki miało to miejsce w sytuacji polskiego mięsa
Facet jak Ty mówisz historia hisorią to nie mamy o czym dyskutować.

Jeśli wywołałeś temat mięsa - to ja Ci powiem bez odbioru - że po pierwsze PKB Ruskich siega poziomem PKB Holandii - i konsumpca jest na podobnym poziomie - embargo szkód żadnych nie wyrządziło, bo znalezlismy się na rynku UE.

Po drugie guzik wiesz o przyczynach braku sprzedaży miesa do Rosji - jest ono zwyczajnie nieopłacalne przy dzisiejszym kursie złotówki - nieopłacalne a nie dlatego że nas inne kraje wypchnęły. Nasze wędliny i mięso nie muszą sie martwić o nic - swoja jakością broną sie na całym świecie.

WIęc jak mówie - książka do Historii i powrót do dyskusji - ja z Toba inaczej dyskotwać nie mam zamiaru
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43