Cytat:
no to cały czas ta Europa pokazuje jaki ma posłuch jako euroentuzjasta i zwolennik NATO jestem pod wrażeniem skuteczności UE. Żal patrzeć jak jest upokarzana bo tylko tam gdzie ma pewne wygrane potrafi się postawić
|
Jeżeli uda się przeforsować plan unijny w kwestii Gruzji , to jak dla mnie nie będzie to upokorzenie . Upokorzenie to mogło być w połowie lat 90 jak Europa na swoim gruncie dopuszczała do takich konfliktów jak w Bośni .
Jeżeli jesteś euroentuzjastą , to raczej powinieneś liczyć na to , że Unia będzie się rozwijała i osiągnie należną sobie pozycję w świecie a nie naigrawać się .
Cytat:
|
tak wojna trwa od lat, bo nieuregulowane sprawy pozostające w zawieszeniu nie oznaczają, końca.
|
,,Konflikt ostatecznie zakończono
25 czerwca 1992 porozumieniem w
Dagomysie – podpisanym przez prezydenta Federacji Rosyjskiej Borysa Jelcyna i Gruzji Eduarda Szewardnadzego''
Cytat:
Czy Korea PD i Korea PN są w stanie wojny? ano są,mają rozejm? mają, traktat pokojowy podpisany? nie podpisany, a co toczy się regularna wojna? nie toczy się. Rozejm nie równa się pokój. Czyżby definicja rozejmu była ci obca? Jak tego nie pojmujesz to już nie moja wina.
|
Tekst dodany po EDICIE , więc odpowiadam też EDITując

Twoje kluczenie w tej kwestii jest iście zabawne . Po prostu używaj sprawdzonych i wyważonych informacji a nie wij się później na różne sposoby , bo doskonale wiemy o co chodziło w Twojej podstawowej wypowiedzi dotyczącej tej kwestii

.
Cytat:
|
Państwo Osetia istniało wraz z Narodem
|
Państwo Osetia dalej istnieje . Naród też i w państwie i w tworze dążącym do uzyskania niepodległości .
Państwo Albania dalej istnieje . Naród też i w państwie i w tworze który uzyskał niepodległość.
Cytat:
|
Kosowo jest niepodległe, Osetia i Abchazja nie
|
Nie rozmywaj . Dyskutujemy w tym momencie na temat dlaczego Osetii i Abchazji niepodległość należy się to
zdecydowanie bardziej niż Kosowu . To , że Kosowo jest w tej chwili niepodległe a te obydwie republiki nie , to nie ma nic do rzeczy .
w ramach przypomnienia ,,Bo tylko głupiec nie zauważy że tym na Kaukazie należy się bardziej niepodległość niż albańczykom z Kosowa"
Cytat:
|
jeśli nie odpowiesz na pytanie dlaczego albańskie dzikusy
|
by Wilku
Masz mały hint , którym się możesz posłużyć przy wymyślaniu kolejnych argumentów
Założysz , że Albańczycy to dzikusi którzy zasługują tylko na sprzątanie klozetów a Osetyjczycy to piękny naród potomkowie Sarmatów i już jeden punkt na trzy jest .
Chociaż ja osobiście w taką merytorykę bym nie brnął .
Cytat:
|
Prezydent Lech Kaczyński jeszcze we wtorek wyleci do Gruzji - poinformował dyrektor Biura Spraw Zagranicznych Kancelarii Prezydenta Mariusz Handzlik. Z nieoficjalnych informacji wynika, że do objętego walkami kraju pojadą też prezydenci Ukrainy, Litwy, Łotwy i Estonii.
|