Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2008, 21:06
Cytat:
no to cały czas ta Europa pokazuje jaki ma posłuch jako euroentuzjasta i zwolennik NATO jestem pod wrażeniem skuteczności UE. Żal patrzeć jak jest upokarzana bo tylko tam gdzie ma pewne wygrane potrafi się postawić
Jeżeli uda się przeforsować plan unijny w kwestii Gruzji , to jak dla mnie nie będzie to upokorzenie . Upokorzenie to mogło być w połowie lat 90 jak Europa na swoim gruncie dopuszczała do takich konfliktów jak w Bośni .
Jeżeli jesteś euroentuzjastą , to raczej powinieneś liczyć na to , że Unia będzie się rozwijała i osiągnie należną sobie pozycję w świecie a nie naigrawać się .

Cytat:
tak wojna trwa od lat, bo nieuregulowane sprawy pozostające w zawieszeniu nie oznaczają, końca.
,,Konflikt ostatecznie zakończono 25 czerwca 1992 porozumieniem w Dagomysie – podpisanym przez prezydenta Federacji Rosyjskiej Borysa Jelcyna i Gruzji Eduarda Szewardnadzego''

Cytat:
Czy Korea PD i Korea PN są w stanie wojny? ano są,mają rozejm? mają, traktat pokojowy podpisany? nie podpisany, a co toczy się regularna wojna? nie toczy się. Rozejm nie równa się pokój. Czyżby definicja rozejmu była ci obca? Jak tego nie pojmujesz to już nie moja wina.
Tekst dodany po EDICIE , więc odpowiadam też EDITując
Twoje kluczenie w tej kwestii jest iście zabawne . Po prostu używaj sprawdzonych i wyważonych informacji a nie wij się później na różne sposoby , bo doskonale wiemy o co chodziło w Twojej podstawowej wypowiedzi dotyczącej tej kwestii .

Cytat:
Państwo Osetia istniało wraz z Narodem
Państwo Osetia dalej istnieje . Naród też i w państwie i w tworze dążącym do uzyskania niepodległości .
Państwo Albania dalej istnieje . Naród też i w państwie i w tworze który uzyskał niepodległość.

Cytat:
Kosowo jest niepodległe, Osetia i Abchazja nie
Nie rozmywaj . Dyskutujemy w tym momencie na temat dlaczego Osetii i Abchazji niepodległość należy się to zdecydowanie bardziej niż Kosowu . To , że Kosowo jest w tej chwili niepodległe a te obydwie republiki nie , to nie ma nic do rzeczy .

w ramach przypomnienia ,,Bo tylko głupiec nie zauważy że tym na Kaukazie należy się bardziej niepodległość niż albańczykom z Kosowa"

Cytat:
jeśli nie odpowiesz na pytanie dlaczego albańskie dzikusy
by Wilku

Masz mały hint , którym się możesz posłużyć przy wymyślaniu kolejnych argumentów
Założysz , że Albańczycy to dzikusi którzy zasługują tylko na sprzątanie klozetów a Osetyjczycy to piękny naród potomkowie Sarmatów i już jeden punkt na trzy jest .
Chociaż ja osobiście w taką merytorykę bym nie brnął .

Cytat:
Prezydent Lech Kaczyński jeszcze we wtorek wyleci do Gruzji - poinformował dyrektor Biura Spraw Zagranicznych Kancelarii Prezydenta Mariusz Handzlik. Z nieoficjalnych informacji wynika, że do objętego walkami kraju pojadą też prezydenci Ukrainy, Litwy, Łotwy i Estonii.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.08.2008 o godz. 21:31.