Mareq napisał(a):

|
No , no kolejny który lubi zaczynać dyskusję od mocnego uderzenia . Jak już wcześniej wspomniałem , to raczej umacnia moje przekonania niż osłabia.
|
bo jesteś bezczelny sugerując to czego ktoś nie powiedział.
twoje umacnianie i okopanie się w okopach mnie też umacnia.
pięknym jezykiem nie ukryjesz tego jak postępujesz
Dobrze napisał sambo
Cytat:
|
O ile ceniłem facet Twoją inteligencje o tyle w ostatnich dniach kompromitujesz swój tok myślenia, poglądy na świat.
|
Przebierasz nóżkami, bo cała Twoja paplanina upada pod naciskiem faktów.[/quote]
podpisuję się obiema rękami,a domyślam się że z sambo reprezentujemy inne obozy polityczne
Cytat:
|
Ja uważam , że przede wszystkim agresora trzeba w miarę możliwości bądź osłabiać a nie uważać na to , żeby nie miał pretekstu usprawiedliwiającego swoje zło .
|
toż twoi wodzowie pięknie osłabili agresora nie ma co

teraz się twoi wodzowie wezmą za osłabianie. pogratulował
Cytat:
|
A po co lud Kosowem kupować ? Powie się głupiemu ludowi , że źli Gruzini pod wodzą faszystowskiego prezydenta niszczą naszych braci(rodaków :] ) , musimy zaprowadzić tam MIR i ochronić uciskaną ludność . Lud też kupi , bez zająknięcia się Kosowem .
|
kolejny razy wychodzi twoja ignoracja. Napisałem już, że to nie powód Kosowa, może mówić głupiemu ludowi że źli Gruzini ale lepiej korzystać z mocniejszej propagandy
Cytat:
Sakaszwili jeszcze niedawno oferował Osetii szeroką autonomię .
Jeżeli sądzisz , że by się zgodzili , to szerokiej drogi .
|
zdecyduj się na jeden czas bo piszesz, ze oferował,a za chwilę pytasz czy by się tamci zgodzili, skoro twierdzisz, ze była oferta to jaka była odpowiedź?
Cytat:
Wchodzę , patrzę , czytam
podtytuł 1992-2008 lata pokoju :]
To gdzie te lata wojny !?
|
bezczelny ignorancie tutaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Osetia_....C5.82udniowej
tutaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/I_wojna...%C5%82udniowej
Cytat:
obszar dzisiejszej Osetii Południowej wraz z Gruzją został zajęty przez Rosję. W 1846 roku władze carskie utworzyły okręg osetyjski. Istniał on dość krótko (do 1859), ale jego powstanie można uznać za narodziny Osetii Południowej. Ludność osetyjska nie stanowiła jednak przez długi czas większości na tym terenie, o czym niech będzie świadczyć fakt, iż jeszcze w początkach XX w. Cchinwali było miastem o zdecydowanej większości żydowsko-gruzińskiej. Pierwszy raz osetyjska ludność Samaczablo wystąpiła przeciw gruzińskiej władzy, tuż po upadku Imperium Rosyjskiego. Wówczas na Kaukazie, korzystając z walk prowadzonych między Białoarmistami a Rewolucjonistami, powstały cztery organizmy państwowe: Azerbejdżanu, Republiki Północnokaukaskiej, Armenii oraz Demokratycznej Republiki Gruzji.
Tylko w latach 1918-1920, wybuchły trzy powstania bolszewickie, organizowane, przy znacznej pomocy bolszewików z Rosji, a mające na celu oderwanie się od Gruzji, przyłączenie do radzieckiej Rosji a skierowane w mienszewicki rząd Noego Żordanii, jednak ze względu na sytuację wewnętrzną i walki z Polską Włodzimierz Lenin zdecydował się zaprzestać wspierania rebeliantów.
Okres gruzińskiej niepodległości trwał jedynie trzy lata, kończąc się w roku 1921, ofensywą bolszewicką. Jak się jednak okazało władze radzieckie nie przyznały Osetii Południowej, wcześniej obiecanego, statusu republiki związkowej, ani nie połączyły jej z Osetią Północną, przyznając w 1922 jedynie autonomię w ramach Gruzińskiej SRR (początkowo w ramach Zakaukaskiej Federacyjnej SRR ) i ustanawiając Południowoosetyjski Obwód Autonomiczny. Władze gruzińskiej SRR od samego początku próbowały zatrzeć odrębność tych terytoriów, m.in. stymulując gruzińskie osadnictwo czy przemianowując Cchinwali na Staliniri, co powodowało rosnąca frustrację miejscowej ludności osetyjskiej
|
brakuje tam czegoś jeszcze?
Cytat:
Zadajmy sobie pytanie na ile intensywne są dążenia Serbów z Bośni aby być pod zwierzchnictwem Belgradu . Jak wygląda sytuacja wewnętrzna w BiH itp itd .
Wiesz coś na ten temat poza tym ,że były ze strony Serbów ostrzejsze wypowiedzi i wystąpieniami po uznaniu niepodległości Kosowa ?
|
Wiem ale przy twojej błyskotliwości sam dojdziesz do sedna sprawy
Cytat:
Jugosławia po wojnie nie była na tyle silna żeby wywalić Albańczyków z Kosowa ?
|
Milosević (zbrodniarz dla mnie oczywisty) jak chciał wszystkich wywalić to oburzenie świata
Cytat:
Narodem są Albańczycy jak już wspomniałem . Dodałem tylko , że już od początków XX w na tych akurat Albańczyków używa się specjalnej nazwy , Kosowarzy . To tak w ramach ciekawostki .
Fakt , faktem obaliłem obydwa Twoje argumenty a ty kontry nie przedstawiłeś .
|
że co niby co obaliłeś

i kto używa nazwy Kosowarzy? jedź chłopie do Kosowa (ja miałem okazję tam być) i zapytaj tych ludzi kim są,z a kogo się uważają i kogo reprezentują! Jedź do Macedonii i Skopje (też tam byłem) i zapytaj o nastroje, poglądy i za kogo się tam kto uważa.
Won ruskim z Gruzji