Niestety kolejne osłabienie drużyny, zarówno pod względem sportowym jak i wizualnym...
"Piast Szczecin w dniu dzisiejszym zakontraktował nową zawodniczkę. Na Wały Chrobrego przenosi się skrzydłowa Wisły Kraków, Małgorzata Sikora, klub nadal poszukuje zawodniczki na pozycję przyjmującej i libero.
Małgorzata Sikora to dwudziestotrzyletnia skrzydłowa, która do tej pory broniła barw krakowskiej Wisły. – Z tym zespołem w poprzednim sezonie graliśmy aż siedem razy, miałem więc okazję doskonale ją poznać. To dobra przyjmująca, a takiej zawodniczki nam brakowało. Jej największym atutem jest wzrost - 189 cm. Liczę, że będzie mocnym punktem zespołu – mówi trener Marek Mierzwiński.
Po transferze Sikory (do Szczecina trafi na zasadzie wypożyczenia) kadra PRO KON Stali Piasta liczy dziesięć zawodniczek. – To cały czas mało. Szukamy jeszcze jednej przyjmującej oraz libero. Jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym z kilkoma zawodniczkami oraz ich klubami. Mam nadzieję, że na obozie w Niedzicy będziemy już trenować w optymalnym składzie – dodaje szkoleniowiec szczecińskiego zespołu."
http://www.siatka.org/?kibic.aktualn...f68723ae63504c