Cytat:
|
Postaram się ostatni raz ignorancie odpisać. Nie obiecuję,że nie będzie riposty jeśli dalej będziesz beszczelnie sugerował bredni, których nigdy nie powiedziałem.
|
No , no kolejny który lubi zaczynać dyskusję od mocnego uderzenia . Jak już wcześniej wspomniałem , to raczej umacnia moje przekonania niż osłabia.
Cytat:
|
zwracam uwagę tylko na fakt, że skoro coś ma się stać nieuniknionego to należy unikać takich zachowań, które pozwolą agresorowi na wykorzystanie takich wydarzeń, które inny lud kupi w ciemno.
|
Ja uważam , że przede wszystkim agresora trzeba w miarę możliwości osłabiać a jak się da to tępić a nie uważać na to żeby nie miał pretekstu usprawiedliwiającego swoje zło .
Cytat:
|
ale ruskie sami u siebie będą mówić patrzcie zachód dał wolnośc albańczykom w Kosowie a naszym braciom w Osetii i Abchazji nie pozwalają. Głupi lud kupi.
|
A po co lud Kosowem kupować ? Powie się głupiemu ludowi , że źli Gruzini pod wodzą faszystowskiego prezydenta niszczą naszych braci(rodaków :] ) , musimy zaprowadzić tam MIR i ochronić uciskaną ludność . Lud też kupi , bez zająknięcia się Kosowem .
Cytat:
|
a teraz chcą zrobić? można było prowadzić dyskusje nad autonomią. Podjęto je kiedyś? Mówienie od razu, że Rosja by się na takie rozwiązanie nie zgodziła jest jakimś nieporozumieniem.
|
Sakaszwili jeszcze niedawno oferował Osetii szeroką autonomię .
Jeżeli sądzisz , że by się zgodzili , to szerokiej drogi .
Wchodzę , patrzę , czytam
podtytuł 1992-2008 lata pokoju :]
To gdzie te lata wojny !?
Cytat:
|
Republika Serbska w Bośni i Hercegowinie ma prawo dążyć to zwierzchnictwa rządu w Belgradzie? Dlaczego nikt na to nie pozwala?
|
Zadajmy sobie pytanie na ile intensywne są dążenia Serbów z Bośni aby być pod zwierzchnictwem Belgradu . Jak wygląda sytuacja wewnętrzna w BiH itp itd .
Wiesz coś na ten temat poza tym ,że były ze strony Serbów ostrzejsze wypowiedzi i wystąpieniami po uznaniu niepodległości Kosowa ?
Cytat:
|
kto rozdawał karty po II WŚ? Polskę potrafili dzielić jak chcieli, dając na pożarcie Stalinowi mając ją w 4 literach tak zapewne mieli gdzieś resztę Europy by tylko odrodzić sie od sowietów.
|
Jugosławia po wojnie nie była na tyle silna żeby wywalić Albańczyków z Kosowa

?
Cytat:
|
Kosowarzy to nie naród to kosowscy albańczycy.
|
Narodem są Albańczycy jak już wspomniałem . Dodałem tylko , że już od początków XX w na tych akurat Albańczyków używa się specjalnej nazwy , Kosowarzy . To tak w ramach ciekawostki .
Fakt , faktem obaliłem obydwa Twoje argumenty a ty kontry nie przedstawiłeś .
Cytat:
|
Ambasadorzy państw NATO przystali na prośbę Moskwy zwołania we wtorek nagłego posiedzenia Sojuszu - poinformowała rzeczniczka prasowa Paktu Północnoatlantyckiego. W tym samym czasie minister spraw zagranicznych Gruzji, Eka Tkeszelaszwili, będzie rozmawiała z najważniejszym organem decyzyjnym Sojuszu - Radą Północnoatlantycką
|
Dziwne.
Ciekawe co kombinują .