Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2008, 20:08
Cytat:
Postaram się ostatni raz ignorancie odpisać. Nie obiecuję,że nie będzie riposty jeśli dalej będziesz beszczelnie sugerował bredni, których nigdy nie powiedziałem.
No , no kolejny który lubi zaczynać dyskusję od mocnego uderzenia . Jak już wcześniej wspomniałem , to raczej umacnia moje przekonania niż osłabia.

Cytat:
zwracam uwagę tylko na fakt, że skoro coś ma się stać nieuniknionego to należy unikać takich zachowań, które pozwolą agresorowi na wykorzystanie takich wydarzeń, które inny lud kupi w ciemno.
Ja uważam , że przede wszystkim agresora trzeba w miarę możliwości osłabiać a jak się da to tępić a nie uważać na to żeby nie miał pretekstu usprawiedliwiającego swoje zło .

Cytat:
ale ruskie sami u siebie będą mówić patrzcie zachód dał wolnośc albańczykom w Kosowie a naszym braciom w Osetii i Abchazji nie pozwalają. Głupi lud kupi.
A po co lud Kosowem kupować ? Powie się głupiemu ludowi , że źli Gruzini pod wodzą faszystowskiego prezydenta niszczą naszych braci(rodaków :] ) , musimy zaprowadzić tam MIR i ochronić uciskaną ludność . Lud też kupi , bez zająknięcia się Kosowem .

Cytat:
a teraz chcą zrobić? można było prowadzić dyskusje nad autonomią. Podjęto je kiedyś? Mówienie od razu, że Rosja by się na takie rozwiązanie nie zgodziła jest jakimś nieporozumieniem.
Sakaszwili jeszcze niedawno oferował Osetii szeroką autonomię .
Jeżeli sądzisz , że by się zgodzili , to szerokiej drogi .

Cytat:
zajrzyj sobie tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Osetia_...ieku]WIKIPEDIA
zdaję sobie sprawę ,że różne rzeczy mozna wpisać do wiki ale raczej wojny nikt sobie nie wymyślil
Wchodzę , patrzę , czytam
podtytuł 1992-2008 lata pokoju :]
To gdzie te lata wojny !?

Cytat:
Republika Serbska w Bośni i Hercegowinie ma prawo dążyć to zwierzchnictwa rządu w Belgradzie? Dlaczego nikt na to nie pozwala?
Zadajmy sobie pytanie na ile intensywne są dążenia Serbów z Bośni aby być pod zwierzchnictwem Belgradu . Jak wygląda sytuacja wewnętrzna w BiH itp itd .
Wiesz coś na ten temat poza tym ,że były ze strony Serbów ostrzejsze wypowiedzi i wystąpieniami po uznaniu niepodległości Kosowa ?

Cytat:
kto rozdawał karty po II WŚ? Polskę potrafili dzielić jak chcieli, dając na pożarcie Stalinowi mając ją w 4 literach tak zapewne mieli gdzieś resztę Europy by tylko odrodzić sie od sowietów.
Jugosławia po wojnie nie była na tyle silna żeby wywalić Albańczyków z Kosowa ?

Cytat:
Kosowarzy to nie naród to kosowscy albańczycy.
Narodem są Albańczycy jak już wspomniałem . Dodałem tylko , że już od początków XX w na tych akurat Albańczyków używa się specjalnej nazwy , Kosowarzy . To tak w ramach ciekawostki .
Fakt , faktem obaliłem obydwa Twoje argumenty a ty kontry nie przedstawiłeś .

Cytat:
Ambasadorzy państw NATO przystali na prośbę Moskwy zwołania we wtorek nagłego posiedzenia Sojuszu - poinformowała rzeczniczka prasowa Paktu Północnoatlantyckiego. W tym samym czasie minister spraw zagranicznych Gruzji, Eka Tkeszelaszwili, będzie rozmawiała z najważniejszym organem decyzyjnym Sojuszu - Radą Północnoatlantycką
Dziwne.
Ciekawe co kombinują .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.08.2008 o godz. 20:26.