K_2 napisał:
Cytat:
|
A ty jak sobie wyobrazasz funkcjonowanie Europy bez żłóż surowcow z Rosji , import,eksport miedzy Rosja -UE to miliardy euro ,nie tylko ropy ale innych produktow.Oczekujesz ,ze cala Europe bedzie umeirac za Gruzje ? Nawet Polska nie bedzie umierac .
|
Tak sobie wyobrażam jak wtedy kiedy Regan i Teacher prowadzili ostry kurs z sankcjami gospodarczymi włącznie, który pokazał jak trzeba z nimi rozmawiać. Europa jak widać przeżyła bez tych surowców wtedy. A co sie tyczy tego zdania o umieraniu to darowałbyś sobie ten tekst z
uwagi, że kiedyś ono dotyczyło Polski (Francuzi krzyczeli tak w 1939 r. "Nie będziemy umierać za Gdańsk"). Co sie później stało z tymi co tak krzyczeli już wiemy. Obyś kiedyś nie musiał słuchać takich tekstów jak będzie Ci lecieć na głowę rosyjska bomba.
Mareq naskrobał:
Cytat:
Gdzie byłeś cwaniaczku jak wklejałem stanowisko Francji , Komisji Europejskiej itp?
Wyraźnie wymieniłem jakie państwa są za ostrym kursem , nie wymieniałem wśród nich Italii .
Nie siej propagandy , bo to się już niesmaczne robi .
|
Cwaniaczka to sobie poszukaj w swoim geremkowsko-michnikowskim środowisku. Ostry kurs to co najmniej sankcje, a pohukiwania dyplomatycznych dziadów, z któych tak naprawdę nic nie wynika można sobie w kapcie wsadzić. KGB-wcy typu Putin&spólka mają to w d.... Oni zawsze liczyli się tylko z siłą : militarną czy gospodarczą.