|
Prawda jest taka że 800 tys Euro to maks co Wisła wydaje na jednego piłkarza. Nie sądzę żeby to się zmieniło i że się zmieni w najbliższym czasie. Więc jeżeli RN dostała 17 piłkarzy droższych to znaczy że Bednarz chyba nie zna wogóle realiów Wisły i tracił czas na płowe negocjacje czy poszukiwania.
Swoją drogą to im drożsi są piłkarze w naszym kraju typu Majewski, Jodłowiec tym lepiej dla Wisły. Tzn. lepiej żeby odchodzili za grube miliony niż za setki tysięcy dolarów.
Wisła musi o takich piłkarzy wygrywać rywalizację finansową zanim jeszcze przejdą do innego klubu.
Jeżeli chodzi o to co jeszcze Wisła może zrobić to jest to właśnie Bartczak, który ma sumę odstępnego i Hernani którego pewnie też opchną w granicach rozsądku. Reszta jest za droga. A uważam że to by były dość konkretne wzmocnienia(Bednarz i Skorża mówi uzupełnienia), bo piłkarz tylko nieco lepsi kosztują już w milionach Euro.
No i brakuje mi młodych. Jończyk jeżeli jest dobry i przyjdzie, powinien dostać szansę u Skorży. Ale czy jeden Jończyk jest zdolny w Polsce? W wielu meczach można by swobodnie ogrywać po 1 młodym piłkarzu. Co prawda Małecki zagrał ostatnio beznadziejnie, ale chyba już gorzej nie można.
Panie Bednarz z Jirsaka jesteśmy zadowoleni bardzo. Może to jest jakiś trop?
Ja apelowałem kupmy 3 nowych Jirsaków na inne pozycje po 800tys Euro. Za rok walczyliby już równorzędnie o 1 skład. Tym różnimy się od Groclinu że oprócz tego że też znajdujemy świetnych piłkarzy młodych(Boguski, Brożki, Kokoszka, Błaszczykowski) i ich potem sprzedajemy, to dodatkowo pozyskujemy równie dobrych za spore pieniążki. Niestety Rada Nadzorcza chyba bardziej zapatrzyła się na sportowe osiągnięcia Groclinu.
Jak się kupuje młodego za 800tys Euro to jest duża szansa że się sprawdzi.
Okienko uważam za stracone. Właśnie dlatego że młody piłkarz potrzebuje rok na aklimatyzację za rok na Eliminacje mielibyśmy kompletny skład. A tak za rok przy ew. mistrzostwie znowu się zacznie polowanie na wypalone gwiazdy lub drogich na których nas nie stać. Brawo Bednarz, Brawa Rada Nadzorcza, Brawa Cupiał.
Ostatnio edytowane przez Joe Cole : 11.08.2008 o godz. 18:22.
|