PvD napisał(a):

W Kosowie to już dawno stacjonowały obce wojska. KFOR Ci jest obcy? KFOR i międzynarodowy protektorat miał tam zaprowadzić pokój i porzadek, wojska sił miedzynarodowych zapewnić bezpieczeńśtwo tak? a wygląda na to, że przygotowały grunt pod wyrwanie Kosowa z rąk Serbii. CO stało na przeszkodzie powierzyć Belgradowi <wróć> zwrócić Belgradowi prawny nadzór? albo uastanowiać Autonomię na zwzór Krymu? Sytuacja do zaakceptowania przez Belgrad wydaje mi się na 100%.
Nad Serbią latały NATO-wskie samoloty więc za przeproszeniem nie pieprz mi tu,że się ruskie wjebaly, bo amerykance i polacy też się wj... do Iraku i Afganistanu. Ciekawym dlaczego sie do Korei Pn nie wj... interesu nie ma tak ?!!
|
Moglbys te dwie sprawy porownywac jakby KFOR i rzekome samoloty NATO nad Serbia zbombardowaly Belgrad,tak jak dzis ponoc zbombardowali stolice Tbilisi ,ktora lezy kilkaset kilometrow od terenu Osetii.
Nie wiem kto mial racje w Kosowie ,kto w Osetii i Abchazji ,ale napewno nie ejst to taka sama sytuacja i nie mozna ich bezposrednio porownywac