W Kosowie to już dawno stacjonowały obce wojska. KFOR Ci jest obcy? KFOR i międzynarodowy protektorat miał tam zaprowadzić pokój i porzadek, wojska sił miedzynarodowych zapewnić bezpieczeńśtwo tak? a wygląda na to, że przygotowały grunt pod wyrwanie Kosowa z rąk Serbii. CO stało na przeszkodzie powierzyć Belgradowi <wróć> zwrócić Belgradowi prawny nadzór? albo uastanowiać Autonomię na zwzór Krymu? Sytuacja do zaakceptowania przez Belgrad wydaje mi się na 100%.
Nad Serbią latały NATO-wskie samoloty więc za przeproszeniem nie pieprz mi tu,że się ruskie wjebaly, bo amerykance i polacy też się wj... do Iraku i Afganistanu. Ciekawym dlaczego sie do Korei Pn nie wj... interesu nie ma tak

?!!
Jako osobie popierająca Polskę w UE, NATO jestem zbulwersowany niektórymi sugestiami i wypowiedziami osób niemal z tego samego "obozu"
Rosja się wj... ?niech będzie. Won ruskim od Gruzji wtedy rozumiem UE i "zachód" pozwoli uzyskać Abchazom i Osetyńcom niepodległe państwa tak jak pozwoliła to zrobić albańcom w Kosowie?
Ja jestem tez przeciwko interwencji ruskich i demontażu Gruzji ale byłem też przeciwko demontażu Serbii a ty?
Niektórzy to albo przespali lekcje historii albo nie potrafią zauważyć, że ruskie z Niemcami nigdy się nie lubiały ale gdy przyszło walczyć o wpływy to protokoły o współpracy obie strony potrafiły podpisać. II Wś protokół o nieagresji i podziale Polski ze świadomością, ze i tak się za łby chwycą (efekt Plan Barbarossa). A teraz co? gazociąg północny wspólny interes,(Polska wyruchana) w sprawie Kosowa znów po dwóch stronach barykady(większe wpływy niemieckie), teraz w Gruzjii podobnie(większe wpływy ruskich) przyjdzie zapewne i znów punkt wspólny i znów wzajemna współpraca. obie stolica grają dla siebie dla własnych interesów a my jak dziecko we mgle zawsze po jednej stronie, a dostajemy w dupę z dwóch.