Wyświetl pojedynczy post
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2008, 22:21
sambo napisał(a):Wyświetl post
To jest pytanie zasadnicze. Nie wiem co o tym myśleć szczerze mówiąc.

Z jednej strony widać jak na dłoni, że ruscy do tego się przygotowywali i to jest wypełnianie założonego wcześniej scenariusza. Brakuje jednego elementu - tzn. odpowiedzi na pytanie, czy Saakaszwili jest idiotą, że sie dał zrobić w kuku?
Owszem w sensie przygotowania Rosjan, jak i w tym że Gruzini dali się zrobić w kuku bo patrząc na mapę, zdecydowanie łatwiej "odzyskac" Abchazje.

Cytat:
Bo jeśli tak - to oznaczałoby, że cała akcja jest z góry ukartowana - USAńce dostają w łapę Kosowo - oddają Ruskom Osetię i Abchazję. Wystarczyło podpuscić tylko Gruzinów.

To jest dla mnie strasznie niedorzeczna argumentacja ale jedyna logiczna
Ja tego jednak nie kupuje. Poza jednym iż jednak podpuszczono Gruzinów.
Bo zobacz niewielka zawierucha w Abchazji - Bercik czy jego ferajna pedzi do Gruzji, a teraz cisza jakby chłopaki nie dostali instrukcji co maja robić. Ja na dzisiaj przyjmuje iz ma to związek z wyboromi w USA, Irak, Osama się opatrzyli więc pora na Rosje. I rzecz w tym iz może liczyli iż Rosja ze wzgledu na zmiane władzy jest niezbyt przygotowana, a tu nastepnego dnia cała armia (w sensie zw. taktycznego) ruszyła i teraz Amerykańce nie wiedza co zrobic.

Ktos przedobrzył.. tylko jeszcze niewiadomo kto.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 08.08.2008 o godz. 22:35.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.