Wyświetl pojedynczy post
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2008, 20:47
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Przeciez napisałem, że nie sądzę żeby to mialo jakiś związek.
Napisałem, że ktoś kto już raz został złapany dzięki sądowi 24-godzinnemu może być pozbawiony możliwości popełnienia tego wykroczenia ponownie w oczekiwaniu na wyrok bo go od razu zamkną, a nie że dzięki tym sądom nie pojawią się nowi.
Teoretycznie tak,ale może oprócz pojedyńczych aspektów skupimy się na generalnej ocenie sądów 24 godzinnych?Prosiłem Cię wcześniej o dane aby zweryfikować Twoją opinie o prewencyjnej funkcji,mającej nie dopuścić do ponownego popełnienia przestępstwa.Przytoczyłeś przykład swojej bratowej -skoro dotyczyło to bliskiej Ci osoby napewno to mocno odczułeś ale to jeszcze nie oznacza że jest to sytuacja nagminna - stąd prośba o statystyki.
Jak już wcześniej pisałem utrzymanie sądów 24h pochłania ogromne pieniądze.W zestawieniu że również te organy rozpatrują mało spraw do których zostały celowo powołane(chuligaństwo) nie wystawia im zbyt pochlebnej cenzurki.Oczywiście nie trzeba od razu usuwać sztandardowego projektu Ziobry,ale wobec dotychczasowego funkcjonowania wypadałoby zmodyfikować(dostosować) te instytucje do potrzeb wobec których zostały powołane.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.