Mareq napisał(a):

To mi udowodniłeś 
A ja piszę , że Brytyjczycy .
|
Brytyjczycy to nic innego jak przyd.. USA.
Piszę o samodzielnych (no w miarę) podmiotach.
I nie przypadkiem jest że to Niemcy na współke z Żabami daża do powstania wosjk UE.
Cytat:
|
Podałem tylko proporcje , które idealnie oddają , że nie chodzi tu o żadną wolna Osetię , tylko interes Rosji .
|
Sugerujesz że Ci potomkowie Sarmatów nie chca życ w jednym pańśtwie ze swoim rodakami?
Cytat:
|
chyba wymieniłem jeszcze łamanie praw człowieka i dyskryminację . Umiesz Ty czytać ?
|
Zieeeeeeew. Uzywaj argumentów a nie lewackiej nowomowy.
Odcięcie Osetii Południowej, od energi podczas mroźnej zimy i skazanie na smierć setek ludzi, to pod co podpada?
Cytat:
|
Każdy zorientowany wierzący w ,,dziwną" wizę świata . Na jakiej podstawie każdy , to wie ?
|
Dzieciaku.
Wiesz gdzie się z tym po raz pierwszy spotkałem? W dokumencie BBC.
Więc nie chrzań mi tu o "wizjach" skoro kupujesz propagandowe brednie, którymi nas raczono aby uzasadnić wojne z Serbią.
Cytat:
|
Ty pisałeś, że w pł Osetii to większość . A co ma północna Osetia do Gruzji ? W Gruzji jest ich 45 tys
|
No ja piernicze. Przestań zgrywac kretyna. To jest tożsame co z Kosowem - Sziptary w Serbii to mniejszość, w Kosowie to większość. Tu masz idealną analogie. A że kaje mniejsze, i ludzi mniej - a co to ma do rzeczy?
Cytat:
|
Nie uzyskały one żadnych korzyści takich które uzyska Rosja na rozbiciu integralności Gruzji .
|
Bazy Amerykańskie w Kosowie (kontrola Bałkańskich szlaków energetycznych), sojusznik Islamski, Niemiaszki rozwałka tradycyjnego ich wroga tamże.
Mało?
Cytat:
|
Zbiłem każdy Twój argument :]
|
Hehee - a który?
Cytat:
|
Podaj mi znafco historii sojusz podobny do NATO i strukturę podobną do UE .
|
Hmmm - Sobieski brał udział w jakimś sojuszu, na którym wyszliśmy jak Zabłocki na mydle. A strukra podobna do UE, a proszę bardzo Rzesza Niemiecka po 1648.
Cytat:
Zresztą o czym mamy przekonywać człowieka który uważa , że bliżej nam do państwa które do niedawna miało bazy w Polsce i grozi nam atakiem rakietowym niż do państwa które razem z nami jest w NATO i UE 
Śmiech na sali .
|
Nie wciskaj mi rzeczy których nie twierdziłem.
Zdejm sobie te jewropejskie klapki, i przyjmij że mnie interesuje wyłacznie nasz interes, tak jak Szwabów ich (juz nas własciwe wygryxli z Ukrainy dzieki tej pacynce jaką jest obecny premier) Ja właściwie nie zmartwiłbym się aby wybuchła teraz jakaś większa wojenka z Rosją, i wzielibyśmy w niej udział - pod warunkiem że naszym zyskiem byłoby odzyskanie Królewca.
Swoja droga ciekawe co na taką opcje Niemiaszki? Podobno pierwsza wersja w ich merdaich była taka że to lotnictwo Osetii pł zbombardowało Gruzje
Cytat:
Przecież wyraźnie napisałem Rosja nie Gruzja .
|
O czym Ty bredzisz?
Cytat:
|
Ręce mi opadają . Z jakiego źródła to masz ?
|
Kto?
Cytat:
|
To jest hańba żeby Polak dał się nabierać Rosyjskiej propagandzie . Tak często wspominacie historię a o połowie września 39 pamiętacie ? O Katyniu pamiętacie ?
|
1 wrzesień, Oswiecim itd...
Co do Sowietów w 39r.: a scislej w kwestii katyńskiej ->
Stalin - Gruzin, Beria - Gruzin, Kaganowicz - Żyd, Kalinin - Rosjanin, Woroszyłow - Ukrainiec, Mikojan - Ormianin, Mołotow - Rosjanin
Mareq napisał(a):

|
Tam mieliśmy operację NATO z której nie wynikały bezpośrednio żadne korzyści dla jednego konkretnego państwa .
|
Już sie nie kompromituj.
Cytat:
|
Pisanie o jakiejś amerykańskiej bazie w Kosowie jest śmiesznością skoro mają i mogą mieć bazy wszędzie dookoła .
|
Aaaa.. no to przywrócmy jurysdykcje Serbska nad jej terytorium, i zobaczymy czy się Serbowie zgodzą.
Cytat:
|
Natomiast atak na Gruzję jest realizacją planów tylko jednego państwa . Nie jest kierowany żadnymi pobudkami typu ochrona praw człowieka . Jest realizacją IMPERIALNYCH planów Rosji
|